Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Χάλασε και ο Μπέος. Ο κανονικός θα υποχρέωνε το Πανθεσσαλικό να πληρώνει 1500 ευρώ το μήνα στην ομάδα του
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ακυρώθηκαν οι Παναφρικανικοί αγώνες

Δεν θα διεξαχθούν οι Παναφρικανικοί αγώνες λόγω της πανδημίας όπως ενημέρωσε η CAA.

Ακυρώθηκαν οι Παναφρικανικοί αγώνες | to10.gr

Οι Παναφρικανικοί αγώνες στίβου ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως επιβεβαίωσε η Ομοσπονδία (CAA) σε ένα μεγάλο «χτύπημα» για εκείνους που ήλπιζαν ότι μέσω της διοργάνωσης θα είχαν την ευκαιρία να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρνουά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Λάγκος αργότερα μέσα στο μήνα, αφότου η Νιγηρία δέχτηκε την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει την αρχικά ορισθείσα διοργανώτρια, Αλγερία.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση του Ανώτερου Αφρικανικού Πρωταθλήματος, που είχε προγραμματιστεί για το Λάγκος από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου» αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στίβου.

«Αφότου η Αλγερία, που επρόκειτο να διοργανώσει το τουρνουά από 22 έως τις 26 στο Αλγέρι, ζήτησε μία αναβολή, και συνειδητοποιώντας την ανάγκη να προσφέρουμε ανταγωνισμό στους αθλητές μας, η Ομοσπονδία αποφάσισε να βρει μία χώρα, προκειμένου να «σώσει» τη διοργάνωση.

Δυστυχώς, η Νιγηρία, η οποία δεσμεύτηκε να την φιλοξενήσει, μας ενημέρωσε ότι οι αρχές δεν μπορούν να δώσουν την άδεια για την διεξαγωγή ενός τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος.»

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η ακύρωση προήλθε εξαιτίας της κατάστασης που έχει προκαλέσει στη δημόσια υγεία η πανδημία του κορωνοϊού. Η CAA εξέφρασε τη λύπη της προς τους Αφρικανούς αθλητές.

Δεν υπάρχουν άλλα σχέδια για μίτινγκ, που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους αθλητές να διεκδικήσουν τα απαιτούμενα όρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τον επόμενο μήνα.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί επίσης δεν επιτρέπουν στους αθλητές να μεταβούν στην Ευρώπη για να συμμετάσχουν σε κάποια μιτινγκ. «Δεν είναι εύκολο για όλους τους Αφρικανούς να έρθουν στην Ευρώπη για να αγωνιστούν» τόνισε ο πρωταθλητής των 400μ, Ισάακ Μακβάλα, ο οποίος προπονείται στην Ολλανδία.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από