Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού: Φοβερός τελικός στο μήκος, ένατος ο Τεντόγλου

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού: Φοβερός τελικός στο μήκος, ένατος ο Τεντόγλου

Ο Ελληνας αθλητής μετά τις δύο πρώτες άκυρες προσπάθειες «προσγειώθηκε» στα 7,82 μ. και βρέθηκε για αρκετή ώρα στην όγδοη θέση, από την οποία έπεσε με το που εκτέλεσε το τρίτο του άλμα.

Ο φοβερός 20χρονος Γιουάν Ετσεβαρία ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον τελικό του μήκους. Ο αθλητής από την Κούβα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν, αφού με 8,46 μ. στην τελευταία του προσπάθεια στον σημερινό τελικό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Ο νεαρός κατέκτησε το πρώτου του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και κατ΄επέκταση σημείωσε την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του,. Ο Ετσεβαρία το 2016 ήταν 5ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπίντγκοζ, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία του. Ο μεγάλος σταρ του αγωνίσματος Λούβο Μανιόνγκα, αφού χρειάστηκε τρίτο άλμα για να «γράψει» επίδοση, έμεινε δεύτερος με το επίσης εντυπωσιακό 8,44 μ., που είναι ρεκόρ Αφρικής και ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Ο Μανιόνγκα είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα του, το τρίτο, στα 8,33 μέτρα, το άλμα που στην ουσία άφησε εκτός οχτάδας τον Μίλτο Τεντόγλου.

Ο Ελληνας αθλητής μετά τις δύο πρώτες άκυρες προσπάθειες «προσγειώθηκε» στα 7,82 μ. και βρέθηκε για αρκετή ώρα στην όγδοη θέση, από την οποία έπεσε με το που εκτέλεσε το τρίτο του άλμα, ο Νοτιοαφρικανός, με τον οποίο ολοκληρωνόταν οι τρίτες προσπάθειες. Ο Τεντόγλου κατέλαβε την ένατη θέση με μια επίδοση ανάλογη των φετινών του επιδόσεων. Ο άλτης του Γιόωργου Πομάσκι σίγουρα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο σημερινό αγώνα, σε κάθε περίπτωση όμως, έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να κυνηγήσει καλύτερα πλασαρίσματα. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον νικητή της προηγούμενης διοργάνωσης, Μάρτζιους Ντέντι, που σημείωσε 8,42 μ. στο πέμπτο του άλμα και πέτυχε ατομικό ρεκόρ.

Αποτελέσματα
Ετσεβαρία (Κούβα) 8,46 μ.
Μανιόνγκα (Ν. Αφρική) 8,44 μ.
Ντέντι (ΗΠΑ) 8,42 μ.
΄Λόουσον (ΗΠΑ) 8,14 μ.
Σι (Κίνα) 8,12 μ.
Σαμαάι (Ν. Αφρική) 8,05 μ.
Γιούσκα (Τσεχία) 7,99 μ.
Καθέρες (Ισπανία) 7,91 μ.
Τεντόγλου (Ελλάδα) 7,82 μ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ