Συνεχίζει στο… κυνήγι του χαμένου θησαυρού η Στεφανίδη

Συνεχίζει στο… κυνήγι του χαμένου θησαυρού η Στεφανίδη

Το Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου συνεχίζει να… ξεφεύγει από την καλύτερη ίσως επικοντίστρια στον κόσμο αυτή τη στιγμή (Χάλκινο στο Πόρτλαντ το '16 και στο Μπέρμιγχαμ το '18) και είναι το μόνο που λείπει στην Κατερίνα Στεφανίδη για να φτάσει τη θρυλική Γέλενα Ισινμπάεβα.

Ο… θηλυκός Σεργκέι Μπούμπκα, είναι και θα είναι αναμφίβολα το σημείο αναφοράς στο άθλημα του επί κοντώ, για κάθε νέα επίδοξη αθλήτρια που θέλει να κυριαρχήσει. Κάπως έτσι γίνεται πλέον και με την Κατερίνα Στεφανίδη, που με όπλο τη σκληρή δουλειά εξελίχθηκε ραγδαία σε μια αθλήτρια παγκόσμιας κλάσης στο επί κοντώ την τελευταία τριετία.

Μπορεί τόσο το παγκόσμιο ρεκόρ των 5,06μ., όσο και το πλήθος των Χρυσών μεταλλίων της Ρωσίδας είναι απλησίαστα, ωστόσο η Στεφανίδη των 19 σερί νικών σε όλες τις διοργανώσεις, απειλεί να ισοφαρίσει το απόλυτο των Χρυσών σε όλα τα μεγάλα ραντεβού κλειστού και ανοικτού στίβου. Έστω και αν δεν τα κατάφερε φέτος στο Μπέρμιγχαμ.

Η Ισινμπάεβα, ήταν τον καιρό που αγωνίζονταν, η απόλυτη κυρίαρχος στο αγώνισμά της. «Τσαρίνα των αιθέρων» όνομα και πράγμα δηλαδή. Συνολικά στην καριέρα της κατέκτησε 11 χρυσά μετάλλια και στις πέντε κύριες διοργανώσεις (ευρωπαϊκές και παγκόσμιες) που συμμετείχε.

Έχει στην κατοχή της δύο Χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα-2004, Πεκίνο-2008), τρία σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (Ελσίνκι-2005, Οσάκα-2007, Μόσχα-2013), τέσσερα χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλειστού στίβου (Βουδαπέστη-2004, Μόσχα-2006, Βαλένθια 2008, Κωνσταντινούπολη-2012), ένα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Γκέτεμποργκ-2006) και ένα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού στίβου (Μαδρίτη-2005).

Από την άλλη η Στεφανίδη έχει σαφώς λιγότερα χρυσά μετάλλια αριθμητικά, αλλά κυνηγά τη Ρωσίδα υπερπρωταθλήτρια, αφού το μόνο μετάλλιο που της λείπει είναι το Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, εκτός από το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του Ρίο το 2016, έχει στη λαμπερή συλλογή της ένα Χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Λονδίνο-2017), ένα Χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Άμστερνταμ-2016) και ένα Χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (Βελιγράδι-2017).

Αν συνυπολογίσουμε πως η Ισινμπάεβα μέχρι τα 32 της χρόνια ήταν ακμαία και ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο, τότε η Κατερίνα Στεφανίδη έχει άλλα 3-4 χρόνια να μεγαλώσει τη συλλογή της και να κατακτήσει επί τέλους το… καταραμένο Χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που της έχει ξεφύγει τόσο το 2016 στο Πόρτλαντ όσο και φέτος στο Μπέρμιγχαμ, όπου κατέκτησε ισάριθμα χάλκινα μετάλλια.

Ο ανταγωνισμός είναι σίγουρα πολύ υψηλός με 4-5 αθλήτριες να διεκδικούν σε κάθε μεγάλη αναμέτρηση το Χρυσό, αλλά η Στεφανίδη που είδε ένα πολύ μεγάλο σερί νικών να τερματίζει απόψε, έχει επιδείξει σίγουρα μεγάλη σταθερότητα αφού κατέκτησε το 8ο μετάλλιό της, στις τελευταίες 8 μεγάλες διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος.

Το μόνο που ευχόμαστε είναι η Κατερίνα να συνεχίσει να εκπροσωπεί την Ελλάδα με τον τρόπο και κυρίως με το ήθος και την κλάση που το κάνει τα τελευταία χρόνια, έχοντας εξελιχθεί σε ένα από τα κύρια πρόσωπα της IAAF στην προσπάθεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να προωθήσει το άθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ