Είναι τρελοί οι Φινλανδοί! Δωρίζουν ένα νησί αν καταρριφθεί το ρεκόρ Φινλανδίας

Είναι τρελοί οι Φινλανδοί! Δωρίζουν ένα νησί αν καταρριφθεί το ρεκόρ Φινλανδίας

Απίστευτο μπόνους θα λάβει όποιος από τους συμμετέχοντες ακοντιστές των αγώνων Πάαβο Νούρμι καταφέρει να στείλει το ακόντιο μακρύτερα από το 93.09μ.!

Στις 5 Ιουνίου θα γίνουν οι αγώνες Πάαβο Νούρμι στο Τούρκου της Φινλανδίας. Μια διοργάνωση που ανήκει στη σειρά αγώνων World Challenge της IAAF και φέτος έχει ξεχωρίσει και συζητιέται στον κόσμο του στίβου για έναν πολύ περίεργο λόγο. Οι διοργανωτές δίνουν δώρο ένα από τα 20.000 νησιά της χώρας τους, στον ακοντιστή που θα καταρρίψει το εθνικό ρεκόρ Φινλανδίας στο άθλημα, το οποίο είναι τα 93.09μ. και ανήκει εδώ και 19 χρόνια στον Άκι Παρβιάινεν.

Αυτό όπως είναι λογικό ανοίγει την… όρεξη πολλών παγκόσμιας κλάσης ακοντιστών που θα λάβουν μέρος, όπως ο ντόπιος Τέρο Πιτκαμάκι, ο Γιοχάνες Βέτερ (91.22μ) και ο Ολυμπιονίκης του Ρίο, Τόμας Ρόλερ (91.28μ). Χαρακτηριστικές είναι και οι αντιδράσεις των αθλητών με τον Γιοχάνες Βέτερ να παραδέχεται «Είναι αλήθεια; Αυτό είναι τρελό. Φυσικά και θέλω να κερδίσω ένα νησί» και τον Ρόλερ από την μεριά του να αστειεύεται λέγοντας «ελπίζω το νησί να είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει μία σάουνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ