Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία της Τιρόπ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία της Τιρόπ

Η αστυνομία της Κένυας συνεχίζεις τις έρευνες για να βρεθεί ο δράστης της δολοφονίας της Άγκνες Τιρόπ.

Η αστυνομία της Κένυας παρότρυνε την Πέμπτη τον σύζυγο της δολοφονηθείσας αθλήτριας των μεγάλων αποστάσεων, Άγκνες Τιρόπ, της δύο φορές «χάλκινης» παγκόσμιας πρωταθλήτριας των 10.000μ, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, να παρουσιαστεί ενώπιων των αρχών και να συμβάλει στις έρευνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Τιρόπ έχασε τη ζωή της με τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό. Η 25χρονη εκπροσώπησε την Κένυα στα 5.000μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου τερμάτισε στην 4η θέση.

«Προτρέπουμε τον Ιμπραϊμ Ρότιτς, σύζυγο της Τιρόπ, να παρουσιαστεί στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή στην υπηρεσία ασφαλείας για να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνές της», δήλωσε στο Reuters ο Τομ Μακόρι, διοικητής της αστυνομίας του νομού Κεϊό Νορθ. «Δεν έχουμε συλλάβει τον ύποπτο μέχρι την Πέμπτη, αλλά έχουμε κάποιες πληροφορίες που μπορούν να μας οδηγήσουν στη σύλληψή του», πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα στη Γερμανία η σπουδαία δρομέας συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10 χλμ επί δημοσίας οδού με 30 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο, συντρίβοντας κατά 28 δεύτερα την προηγούμενη κορυφαία επίδοση της Μαροκινής Άσμα Λεγκζαουί που είχε πετύχει το 2002. Επίσης, ήταν πρωταθλήτρια κόσμου στον δρόμο σε ανώμαλο έδαφος το 2015, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000μ στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου του 2017 στο Λονδίνο και του 2019 στην Ντόχα.

«Ο Στίβος έχασε ένα από τα πιο λαμπρά νέα αστέρια του κάτω από τις πιο τραγικές συνθήκες», δήλωσε ο πρόεδρος της World Athletics Σεμπάστιαν Κόε σε δήλωσή του.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα, ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές την επίσπευση των ερευνών για τον θάνατο της αθλήτριας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ