Παναγόπουλος: «Η Πολιτεία να εντάξει τον Μαραθώνιο της Αθήνας στις προτεραιότητές της»

Παναγόπουλος: «Η Πολιτεία να εντάξει τον Μαραθώνιο της Αθήνας στις προτεραιότητές της»

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου κι ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού των υποδομών για τη διοργάνωση.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 30.000 δρομέων θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, τόνισε -κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου- την ανάγκη αλλαγών και ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας.

Ειδικότερα, ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε: «Οι αγώνες μας εξήντλησαν τα όριά τους. Με τις σημερινές δομές δεν είναι δυνατό να υποδεχθούμε περισσότερους δρομείς. Είναι άδικο για τη διοργάνωση και για όλους μας. Θεωρούμε πως έχουμε κάνει αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε, αναδεικνύοντας τον αγώνα ως ένα μεγάλο γεγονός, αν θέλουμε όμως να συνεχίσει να αναπτύσσεται, τότε πρέπει η Πολιτεία να αποφασίσει να εντάξει τον Μαραθώνιο στις προτεραιότητές της. Απαιτούνται αλλαγές στην αφετηρία, προκειμένου να υποδεχθεί περισσότερους δρομείς, καθώς και πρόσθετες οδεύσεις. Θέλω να ελπίζω πως η προσπάθεια θα βρει ανταπόκριση. Ο Μαραθώνιος Αθήνας προσφέρει στον ΣΕΓΑΣ μεγάλο οικονομικό όφελος, με την οποία αναπληρώνουμε το κενό της πολιτείας και μπορούμε να στηρίζουμε τον υψηλό αθλητισμό και τις υπόλοιπες δράσεις μας. Παράλληλα, προσφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη στο κράτος, βοηθάει τον τουρισμό. Δικό μας χρέος ήταν να καταθέσουμε τις απαραίτητες μελέτες, τώρα πλέον είναι χρέος της πολιτείας να κάνει αυτά που πρέπει προκειμένου στο μαραθώνιο να συμμετάσχουν τα επόμενα χρόνια περισσότεροι από 30.000 δρομείς».

Από την πλευρά της, η Ουρανία Ρεμπούλη είπε: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση. Χάρη σε αυτούς δεν θα είχαμε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, έναν από τους καλύτερους αγώνες στον κόσμο. Είμαι χαρούμενη που συμμετέχω για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και γιατί όχι να κερδίσω για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και γιατί όχι με μια καλή επίδοση. Αν μας τα φέρει και ο καιρός όλα ευνοϊκά, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν καλό χρόνο. Μου αρέσει να τρέχω μαζί με όλο αυτό τον κόσμο και το πρωί στον Μαραθώνα στην εκκίνηση, με όλη αυτή τη λαοθάλασσα από τους δρομείς απ’ όλο τον κόσμο και τις ηλικίες, μας δίνουν δύναμη και κουράγιο. Είναι ένα κίνητρο για εμάς που τρέχουμε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και προτρέπω όλο τον κόσμο να αρχίσει να τρέχει και να μετέχει στον επόμενο Μαραθώνιο της Αθήνας το 2018».

Ο Κώστας Γκελαούζος, τέλος, δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια γιορτή, ένα μεγάλο γεγονός. Πρέπει καταρχάς να είμαστε όλοι εκεί, να το χαρούμε, να το διασκεδάσουμε. Είτε τρέχουμε στον Μαραθώνιο, ή στις άλλες αποστάσεις, θέλουμε πρώτα απ’ όλα ο καιρός να μας κάνει το χατήρι. Το κοινό θέλουμε να μας χειροκροτήσει. Σε ό,τι αφορά εμένα, πέρσι ήταν η πρώτη μου εμπειρία στην Αυθεντική διαδρομή και κατάλαβα τι σημαίνει Μαραθώνιος της Αθήνας, είναι δύσκολος, αλλά πραγματικά όταν μπαίνεις στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που μπορεί να έχεις. Ελπίζω και φέτος να τα καταφέρω και να μπω στο Στάδιο, να ξεπεράσω οποιεσδήποτε δυσκολίες και τον εαυτό μου και ό,τι καλύτερο να έρθει. Καλή επιτυχία σε όλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ