Μπολτ : Χάνει οριστικά χρυσό μετάλλιο από το Πεκίνο

Μπολτ : Χάνει οριστικά χρυσό μετάλλιο από το Πεκίνο

Ένα από τα χρυσά του μετάλλια θα χάσει οριστικά ο Γιουσέιν Μπολτ εξαιτίας του Νέστα Κάρτερ που βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο Γιουσέιν Μπολτ και τα άλλα μέλη της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. της Τζαμάικα, οριστικά καλούνται να επιστρέψουν το χρυσό μετάλλιο που είχαν κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 που είχαν διεξαχθεί στο Πεκίνο.

Ο λόγος ακούει στο όνομα Νέστα Κάρτερ. Ο δρομέας ήταν ένας από τους τέσσερις της ομάδας και είχε βρεθεί «θετικός» στη διεγερτική ουσία μεθυλεξαμίνη, στο πλαίσιο των επανελέγχων που ζήτησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ΔΟΕ σε πρώτο στάδιο είχε τιμωρήσει την ομάδα της Τζαμάικα με ακύρωση. Ο Κάρτερ προσέφυγε στο CAS, αλλά δεν δικαιώθηκε κι έτσι ο Γιουσέιν Μπολτ, ο Μάικλ Φρέιτερ και ο Ασάφα Πάουελ υποχρεώνονται να επιστρέψουν το χρυσό μετάλλιο που είχαν κατακτήσει στην πρωτεύουσα της Κίνας.

Ο Μπολτ αποδέχτηκε την απόφαση αυτή και έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται, αλλά στο τέλος της ημέρας η χαρά της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στη σκυταλοδρομία το 2008 στο Πεκίνο, μαζί με τους συναθλητές μου, θα μείνει για πάντα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ