Καταργεί τη βαλβίδα στο μήκος η IAAF

Καταργεί τη βαλβίδα στο μήκος η IAAF

Τέλος στα άκυρα άλματα και στην αναμονή της καταμέτρησης θέλει να βάλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Έτοιμη για μια ιστορική αλλαγή στο άλμα εις μήκος είναι η IAAF. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θέλει να καταργήσει τη βαλβίδα και θα το δοκιμάσει άμεσα. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της World Athletics Τζον Ρίτζον, μετά από ανάλυση των στοιχείων από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των προσπαθειών στο μήκος ήταν άκυρες.

Μετρήθηκαν μόνο τα άλματα του τελικού και προέκυψε ότι τα 20 στα 60 στο μήκος ανδρών κι άλλα τόσα στο γυναικών βγήκαν άκυρα, τα 22 (πάντα στα 60) στο τριπλούν ανδρών και τα 15 στο γυναικών.

«Δεν θα χάνεται κανένα άλμα»

Σύμφωνα με τον Ρίτζον θα δοκιμασθεί πειραματικά να βγει η βαλβίδα στο σημείο απογείωσης και να μπει απλά μια ζώνη στην θα καταγράφεται το πάτημα του άλτη. Από το σημείο αυτό θα μετράται και η προσπάθεια. Έτσι δεν θα χάνεται κανένα άλμα. «Αυτό θα αυξήσει κατακόρυφα τον ανταγωνισμό. Θα το δοκιμάσουμε φέτος σε αγώνες με ελίτ αθλητές. Αν οι δοκιμές δεν έχουν το αποτέλεσμα που περιμένουμε, τότε δε θα το εφαρμόσουμε ποτέ στους μεγάλους αγώνες» σημείωσε στην παρουσίαση της καινοτομίας για το μήκος ο Τζον Ρίτζον που συμπλήρωσε ότι αναζητείται και ο τρόπο να καταγράφεται αμέσως η επίδοση για να μην υπάρχει η αναμονή των 30 δευτερολέπτων μέχρι να βγει αν είναι έγκυρο ή άκυρο το άλμα.

Όλα έγκυρα και η μέτρηση θα γίνεται από το σημείο απογείωσης. Για να δούμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ