Με Στεφανίδη, Κυριακοπούλου το «Athens Street Pole Vault»

Με Στεφανίδη, Κυριακοπούλου το «Athens Street Pole Vault»

Με τη συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου θα διεξαχθεί το «Athens Street Pole Vault» στην πλατεία Συντάγματος.

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου θα διεξαχθεί στην πλατεία Συντάγματος το «Athens Street Pole Vault» στην κατηγορία γυναικών, με την συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου από ελληνικής πλευράς, αλλά και τριών ακόμη εξαιρετικών αθλητριών από το εξωτερικό. Ο λόγος για τις Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), Ρομπέιλις Πεινάδο (Βενεζουέλα) και Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία), που θα δώσουν επιπλέον αίγλη στον αγώνα.

Η Σίλβα είναι μία από τις κορυφαίες άλτριες της τελευταίας οκταετίας με μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και ατομικό ρεκόρ 4.91μ, που την φέρνει – μαζί με τη Στεφανίδη – στην τέταρτη θέση όλων των εποχών για το αγώνισμα παγκοσμίως. Η 31χρονη άλτρια αγωνίστηκε την Τετάρτη στο Filothei Women Gala, όπου ξεπέρασε τα 4.50μ και βελτίωσε το εφετινό της ρεκόρ. Το 2012 στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ήταν 2η και το 2015 νικήτρια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ πέρυσι κατετάγη 3η στο Παγκόσμιο του Λονδίνου, στη διοργάνωση που η Στεφανίδη ήταν νικήτρια.

Η Κουβανή, στη διοργάνωση του Λονδίνου, δεν ήταν η μόνη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφού στο βάθρο με την ίδια επίδοση (4.65μ) ανέβηκε και η 20χρονη Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα). Η ανερχόμενη άλτρια θα είναι στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Street Pole Vault και να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (4.70μ), που πέτυχε πριν λίγες ημέρες και δείχνει πως πρόκειται για μία από τις πιο φορμαρισμένες αθλήτριες αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Με υψηλές προσδοκίες θα πάρει μέρος στη διοργάνωση μία ακόμη σπουδαία άλτρια η Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία), η πέμπτη πριν δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έκτη πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου έχει ατομικό ρεκόρ 4.81μ, ενώ πριν λίγες εβδομάδες στο Diamond League, που έγινε στη Ντόχα ξεπέρασε τα 4.64 μέτρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ