Στεφανίδη: «Έρχονται δύο κρίσιμες αγωνιστικά χρονιές»

Στεφανίδη: «Έρχονται δύο κρίσιμες αγωνιστικά χρονιές»

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στον ΣΕΓΑΣ για την επιτυχία του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου, τα προβλήματα τραυματισμού που την ταλαιπωρήσαν αλλά και το αγωνιστικό πλάνο της από εδώ και πέρα.

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου μετά το 1-2 που έκαναν στον τελικό του επί κοντώ γυναικών του 24ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Βερολίνο. Οι δύο Ελληνίδες συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε έναν ακόμη τελικό, στον οποίο η καθεμία είχε τους δικούς της λόγους να κυνηγήσει θέση στο βάθρο των νικητριών.

Η μάχη εξελίχθηκε από νωρίς σε… οικογενειακό διπλό. Τα δύο κορίτσια δεν κατάφεραν μονάχα να κάνουν το ένα-δύο, αλλά να δείξουν πως καμιά φορά, αυτά που μας χωρίζουν, είναι κοινά με εκείνα που μας ενώνουν. Η κάμερα στη διάρκεια του αγώνα τις έπιασε πολλές φορές να κάνουν «πηγαδάκι», ενώ η μία δε δίστασε να χειροκροτήσει πολλές φορές με ανακούφιση πετυχημένα άλματα της άλλης.

«Πραγματικά έγινε χαμός στον τελικό, η κατάσταση ήταν άκρως οικογενειακή. Με τη Νικόλ μιλάγαμε αρκετά μέσα στον αγώνα, ενώ  κοιταζόμασταν περίεργα και με απορία όταν βλέπαμε τη Σιντόροβα να χάνει το ένα άλμα μετά το άλλο. Βγήκε πολύ ωραίο όλο αυτό. Το χαρήκαμε κι εμείς πολύ, αλλά και όσοι ήταν στις εξέδρες για να μας υποστηρίξουν», δήλωσε η Στεφανίδη στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ και συμπλήρωσε: «Γενικώς χάρηκα πολύ τον αγώνα, παρά το γεγονός ότι δεν εξελίχθηκε όπως τον είχα υπολογίσει. Πριν τον αγώνα θεωρούσα πως η Σιντόροβα θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πως θα με πίεζε αρκετά για να ανέβω ακόμη υψηλότερα».

Η Στεφανίδη αναφέρθηκε και στην πορεία της από την αρχή της περιόδου έως τη νίκη της στο Βερολίνο. «Δεν με άγχωνε τόσο ότι έπρεπε να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Φέτος στην αρχή της σεζόν και έχοντας προηγηθεί ο τραυματισμός είχαμε σκεφτεί ακόμη και να σταματήσω, προκειμένου να είμαι έτοιμη για τις δύο χρονιές που ακολουθούν. Θεωρούσαμε πως ήταν πιο σημαντικό για εμένα να είμαι καλά στο Παγκόσμιο του 2019, από το συνεχίσω μια χρονιά που είχε αρκετά προβλήματα και περιλάμβανε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Καθώς πέρναγε, όμως, ο καιρός όλο και βλέπαμε σημάδια ανάκαμψης και κάναμε βήματα προς τα εμπρός. Αυτό ήταν αρκετό για να μας αλλάξει την ψυχολογία. Μπήκαμε σταδιακά σε έναν θετικό κύκλο σκέψεων κι όλο μας άνοιγε η όρεξη για κάτι καλό. Από τη Φιλοθέη είδαμε πως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, παρότι δεν βρήκε μια καλή επίδοση. Στο Σύνταγμα συνειδητοποιήσαμε και πάλι πως είμαι ανταγωνιστική και σε θέση να νικήσω στο Βερολίνο», είπε η Στεφανίδη και αναφέρθηκε στις δύο χρονιές που ακολουθούν και τον σχεδιασμό που αναμένεται να κάνουν, προκειμένου να μπορέσει να υπερασπιστεί τους τίτλους σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς.

«Μετά το Παγκόσμιο του Λονδίνου κάναμε μεγάλο διάλειμμα, έξι εβδομάδων, κάτι ανάλογα θα κάνουμε και φέτος. Παράλληλα στην αρχή της θερινής σεζόν ο Μιτς βρήκε ένα νέο ασκησιολόγιο που πρέπει να ακολουθήσω προκειμένου να γυμνάζω καλύτερα τους τένοντες και να αποφεύγω τραυματισμούς σαν τον φετινό. Γενικά θεωρώ πως οι καριέρες μας είναι πολύ μικρές για να αφήνουμε σεζόν, ωστόσο επειδή οι επόμενες δύο χρονιές είναι περίεργες δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να αφήσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του 2020.

Το Παγκόσμιο ανοιχτού του 2019 είναι τέλη Σεπτεμβρίου, αρκετά κοντά στο Παγκόσμιο κλειστού του 2020. Αυτό είναι μια σκέψη, όπως επίσης υπάρχει η σκέψη να πάμε κατευθείαν στη διοργάνωση του 2020 δίχως να κάνουμε ενδιάμεσα αγώνες».

Η Στεφανίδη αναφέρθηκε και στην παρουσία της τρίτης Ελληνίδας στον τελικό του Βερολίνου. «Στον αγώνα ήταν και η Ελένη Πόλακ, που μπορεί να μην πήγε όσο καλά θα ήθελε, ωστόσο θεωρώ πως πέτυχε σε αυτή τη διοργάνωση με την παρουσία της στον τελικό». Η Στεφανίδη θα συνεχίσει τους αγώνες της στη σειράς Diamond League κι έπειτα θα πάρει μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Οστράβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ