Ακόμη ένας Κενυάτης ντοπέ

Ακόμη ένας Κενυάτης ντοπέ

Ο Κενυάτης δρομέας μεσαίων αποστάσεων Κίπγεον Μπετ, με χάλκινο μετάλλιο στα 800μ. στο Παγκόσμιο του Λονδίνου, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ

ο Κενυάτης δρομέας Κίπγεον Μπετ, ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν τρίτος στα 800 μέτρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, βρέθηκε θετικός σε χρήση ερυθροποιητίνης.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Στίβου της Κένυας, Μπαρνάμπας Κορίρ. Ο Κορίρ ωστόσο τόνισε ότι αναμένονται και τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ, με το πρώτο δείγμα του αθλητή να είναι θετικό. Εαν και το δεύτερο δείγμα είναι θετικό τότε προβλέπεται ποινή αποκλεισμού από τις διοργανώσεις τις IAAF.

Ο Μπετ μεγαλώνει τη λίστα με τους Κενυάτες αθλητές πο οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ.Θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο σπρίντερ Μπόνιφας Οντούγκα Μουερέσα και η 34χρονη δρομέας των μεγάλων αποστάσεων Λούσι Καμπού Γουανγκούι, προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στον κενυατικό υψηλό αθλητισμό.

Ο Άσμπελ Κίπροπ, «χρυσός» Ολυμπιονίκης και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των 1.500μ, εκτίει και αυτός ποινή προσωρινού αποκλεισμού. Τιμωρημένοι είναι ακόμη η -τρεις φορές- νικήτρια του Μαραθωνίου της Βοστώνης, Ρίτα Τζέπτου και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο στο μαραθώνιο, Τζεμίνα Σούμγκονγκ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ