Στην Οστράβα οι Στεφανίδη και Τεντόγλου

Στην Οστράβα οι Στεφανίδη και Τεντόγλου

Οι Ελληνες αθλητές θα λάβουν μέρος στο Διηπειρωτικό Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Τσεχία.

Στο Διηπειρωτικό Κύπελλο που θα γίνει στην Οστράβα, θα αγωνιστούν ένας Έλληνας αθλητής και δύο αθλήτριες ως μέλη της ευρωπαϊκής ομάδας. Στη διοργάνωση, η οποία θα γίνει το Σαββατοκύριακο (8-9/9), θα πάρουν μέρος η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, οι οποίοι ανέβηκαν στην κορυφή των αγωνισμάτων τους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Στην Οστράβα θα ταξιδέψουν και οι προπονητές Γιώργος Πομάσκι και Μίτσελ Κρίερ, προκειμένου να είναι κοντά στις προσπάθειες των αθλητών τους. Στη διοργάνωση μετέχουν τέσσερις μικτές ομάδες, της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Σε κάθε αγώνισμα θα πάρουν μέρος δύο αθλητές και αθλήτριες από κάθε ήπειρο, ενώ κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει δύο «τζόκερ» (έναν άντρα και μία γυναίκα) για την καθεμία από τις αγωνιστικές ημέρες. Ο αρχηγός κάθε ομάδας είναι αυτός που θα αποφασίζει το αγώνισμα στο οποίο θα τοποθετηθεί ο τζόκερ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν και στον τρόπο που θα διεξαχθούν τα ριπτικά αγωνίσματα καθώς και τα οριζόντια άλματα. Στον πρώτο γύρο μετέχουν όλοι οι αθλητές, ενώ μετά την τρίτη προσπάθεια συνεχίζουν οι καλύτεροι από κάθε ήπειρο (και όχι οι τέσσερις καλύτεροι). Μετά την τέταρτη προσπάθεια συνεχίζουν οι δύο καλύτεροι, ενώ ο νικητής θα προκύπτει στο πέμπτο και τελευταίο άλμα.

Παράλληλα η IAAF επέλεξε να επαναφέρει τον αποκλεισμό στα 3.000μ και 3.000μ στιπλ, κανονισμό που εφάρμοσε δοκιμαστικά και η ΕΑΑ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ομάδων, πριν αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό, ο τελευταίος αθλητής ή αθλήτρια που θα περνά τη γραμμή του τερματισμού, μετά τις τρεις πρώτες στροφές, θα αναγκάζεται να σταματήσει. Με τον τρόπο αυτό θα τερματίσουν μόνο τέσσερις από τους οκτώ που θα πάρουν θέση εκκίνησης.

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε σήμερα (Πέμπτη, 6/9) για την Τσεχία, ενώ και οι τρεις Έλληνες αγωνίζονται το Σάββατο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ