Όσκαρ Πιστόριους : Αυξήθηκε η ποινή φυλάκισής του

Όσκαρ Πιστόριους : Αυξήθηκε η ποινή φυλάκισής του

Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής αύξησε την ποινή φυλάκισης του Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ.

O Όσκαρ Πιστόριους θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμα στη φυλακή. Σύμφωνα με το BBC, η ποινή του θα αυξηθεί κατά 7 χρόνια για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο διεθνής Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης του στίβου είχε συλληφθεί στις 14 Φεβρουαρίου 2013 στην Πρετόρια για τον φόνο της φίλης του. Κατηγορήθηκε για φόνο εκ προμελέτης για φόνο εκ προμελέτης. Στις 22 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς είχε αφεθεί ελεύθερος με 85.470 ευρώ εγγύηση.

Στις 21 Οκτωβρίου του 2014 ο Πιστόριους καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση για βαριά αμέλεια. Έναν χρόνο και ενάμιση μίνα μετά, ο αθλητής του στίβου κρίθηκε ένοχος για φόνο της Στέενκαμπ έπειτα από αναίρεση της προηγούμενης απόφασης από νοτιοαφρικανικό εφετείο. Όμως, η υπόθεσή του δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στις 6 Ιουλίου 2016 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 χρόνων.

Όπως αναφέρει το BBC, οι εισαγγελείς που είναι αρμόδιοι για την υπόθεση εκτίμησαν πως η εξαετής ποινή κάθειρξης ήταν πολύ μικρή. Έτσι, αποφάσισαν να αυξήσουν την ποινή του Πιστόριους σε 13 χρόνια και πέντε μήνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ