Παραπέμπεται σε δίκη ο Σαβράμης για το «Αθήνα 1997»

Παραπέμπεται σε δίκη ο Σαβράμης για το «Αθήνα 1997»

Η πολύκροτη υπόθεση «Αθήνα 1997» μετά από πολλά ήξεις αφήξεις, κλείνει με τον Βαγγέλη Σαβράμη να παραπέμπεται σε δίκη ως ο μοναδικός κατηγορούμενος από την εισαγγελέα εφετών Ε. Ράικου.

Το σκάνδαλο «Αθήνα 1997» αφορά την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου του 1997. Το αρχικό κόστος του όλου εγχειρήματος είχε κοστολογηθεί στα 5 δις δραχμές, ενώ εν τέλει ξοδεύτηκαν 19 δις! Το 2014 έγινε απόπειρα να απαλλαγούν οι εμπλεκόμενοι με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αλλά μπλοκαρίστηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματική.

Το ελεγκτικό συνέδριο καταλόγισε ευθύνες σε 38 συνολικά πρόσωπα που είχαν ενεργό ρόλο τότε, με τον γενικό διευθυντή Βαγγέλη Σαβράμη να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο (10.553.536 ευρώ) από το συνολικό ποσό των 12.448.198 ευρώ που ζητά να επιστραφεί στο κράτος.

Την υπόθεση αυτή έρχεται τελικά να κλείσει η εισαγγελέας εφετών Ελένη Ράικου, που προτείνει την παύση της ποινικής δίωξης σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη πλην του Σαβράμη, τον οποίο το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών (2313/2017) παραπέμπει σε δίκη ως τον μοναδικό κατηγορούμενο, ενώ το όλο θέμα θα πάει και στη Βουλή μετά από εντολή της Ράικου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ