Έφτασε η μέρα που η Βέρφουρτ θα κάνει ευθανασία

Έφτασε η μέρα που η Βέρφουρτ θα κάνει ευθανασία

Η Βελγίδα Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου και του Ρίο, θα δώσει άμεσα τέλος στη ζωή της με αθανασία, μη αντέχοντας τους πόνους της επιθετικής τετραπληγίας που την ταλαιπωρούν.

Η 38χρονη Μαριέκε Βέρφουρτ, έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στις σελίδες των Παραολυμπιακών αγώνων. Και πως να μη γίνει αυτό, αφού έχει κερδίσει ένα χρυσό (100μ. στο Λονδίνο), δύο ασημένια (200μ. στο Λονδίνο, 400μ. στο Ρίο) και ένα χάλκινο Παραολυμπιακό μετάλλιο (100μ. στο Ρίο) στην καριέρα της ως αθλήτρια της κατηγορίας Τ52.

Πίσω από τα μετάλλια και τις επιτυχίες όμως η Βέρφουρτ ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο η κατάσταση της υγείας της χειροτερεύει. Πάσχει από επιθετική τετραπληγία (παράλυτη από το στήθος και κάτω) και οι κατά καιρούς αφόρητοι πόνοι και σπασμοί, γίνονται ολοένα και πιο συχνοί. Τόσο πολύ που δεν την πιάνουν πλέον τα παυσίπονα φάρμακα. Όπως αναφέρει και η ίδια σε μια συγκλονιστική παραδοχή:

«Δε θέλω να υποφέρω άλλο. Για μένα γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Κάθε μέρα βουτάω όλο και πιο βαθιά στην κατάθλιψη. Ποτέ δεν είχα αυτού του είδους τα συναισθήματα. Ξεσπάω σε κλάματα διαρκώς. Πραγματικά πονάω τόσο πολύ που δεν το αντέχω άλλο. Μια νευρολόγος έμεινε μαζί μου μία ολόκληρη νύχτα όταν είχαν τον έναν σπασμό μετά τον άλλον. Μου είπε πως δεν ήταν επιληπτική κρίση, αλλά απλά το σώμα μου ούρλιαζε από τον πόνο.

Είμαι ταύρος, δεν το βάζω κάτω εύκολα. Δεν ήθελα να δεχθώ ότι θα τελειώσει η ζωή μου πάνω σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο όμως από το 2000 και μετά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έχω πολύ δυνατή καρδιά, όμως τα παυσίπονα φάρμακα πλέον δεν κάνουν τίποτα και απλά υποφέρω».

Στην πατρίδα της Βέρφουρτ (Βέλγιο), η ευθανασία επιτρέπεται από τις αρχές του 2000. Η Βελγίδα Παραολυμπιονίκης, κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα το 2008, το αίτημά της εγκρίθηκε και το μόνο που απέμενε, ήταν να οριστεί η ημερομηνία. Η οποία δυστυχώς έχει φτάσει αφού τις επόμενες μέρες η Βέρφουρτ θα εισάγει ένα μείγμα φαρμάκων στον οργανισμό της που θα δώσει τέλος στην ζωή της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ