«Επιστροφή» στους αγώνες στίβου στην Τσεχία

«Επιστροφή» στους αγώνες στίβου στην Τσεχία

Οι Τσέχοι επιβεβαίωσαν τη διεξαγωγή πέντε μίτινγκ σε Οστράβα (5 Ιουνίου), Πράγα, Έντεν (10 Ιουνίου), Πράγα, Στράχοφ (12 Ιουνίου), Κόλιν (17 Ιουνίου) και τους αγώνες συνθέτων αγωνισμάτων στο Πίλσεν (20-21 Ιουνίου).

Οι κορυφαίοι Τσέχοι αθλητές Μπαρμπόρα Σποτάκοβα, Πάβελ Μασλάκ και Τόμας Στάνεκ βοήθησαν κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στην προώθηση της πρωτοβουλίας «Επιστροφή στο στίβο», η οποία θα σηματοδοτήσει επίσημα την έναρξη της αθλητικής σεζόν στην Τσεχία, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναστείλει το διεθνές αγωνιστικό καλαντάρι, αλλά η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά κράτη που είναι σε θέση να επαναλάβει τους αγώνες, έστω και υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Συνολικά, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε 173 στάδια σε ολόκληρη τη χώρα, για να δώσουν την ευκαιρία συμμετοχής σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και αγωνίσματα.

Οι Τσέχοι επιβεβαίωσαν επίσης τη διεξαγωγή πέντε ακόμη μίτινγκ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Επιστροφή στο στίβο», που είναι σε Οστράβα (5 Ιουνίου), Πράγα, Έντεν (10 Ιουνίου), Πράγα, Στράχοφ (12 Ιουνίου), Κόλιν (17 Ιουνίου) και τους αγώνες συνθέτων αγωνισμάτων στο Πίλσεν (20-21 Ιουνίου).

Οι περισσότεροι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά, αν και θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών στα στάδια. Η Σποτάκοβα είναι μία από τις μεγάλου βεληνεκούς αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες, αφού τη Δευτέρα θα πάρει μέρος στη διοργάνωση του Κλάντνο.

«Ο τελευταίος αγώνας μου ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και από τότε προπονούμαι μόνο, οπότε ανυπομονώ να αγωνιστώ επιτέλους. Δεν περίμενα ότι η πανδημία θα έπαιρνε τόσο μεγάλη διάσταση», δήλωσε η Σποτάκοβα σε συνέντευξη Τύπου, στην ιστορική Παλιά Πόλη της Πράγας.

Πάντως, πρόσθεσε ότι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 θα μπορούσε να μετρήσει προς όφελός της, αφού καθυστέρησε να ξεκινήσει προετοιμασία με το νέο προπονητή της, Γιαν Τίλτσε.

«Έχουμε μόνο έξι μήνες από τότε που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων μας δίνει το χρόνο να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα. Το κίνητρο παραμένει το ίδιο, καθυστερεί μόνο για ένα χρόνο. Φέτος θα υπάρξει το αποκορύφωμα στο εθνικό πρωτάθλημα στο Πίλσεν στις 8-9 Αυγούστου και στη συνέχεια ίσως πάρω μέρος σε κάποια διεθνή μίτινγκ. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσω τη σεζόν στο Κλάντνο με κάποια αξιοπρεπή επίδοση. Θα ήθελα να ρίξω πάνω από εξήντα μέτρα», είπε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ακοντισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ