Φέντερερ : «Αν είμαι στο 100% θέλω να κατακτήσω ένα μετάλλιο στο Τόκιο»

Φέντερερ : «Αν είμαι στο 100% θέλω να κατακτήσω ένα μετάλλιο στο Τόκιο»

Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θέλει να διεκδικήσει ο Ρότζερ Φέντερερ με την προϋπόθεση να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Τον καλύτερο εαυτό του θα δώσει ο Ρότζερ Φέντερερ για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ελβετός τενίστας τόνισε σε συνέντευξη του στο SRF Sport πως αρχικά θέλει να είναι στο 100% στο Τόκιο με τον επόμενο στόχο του να είναι ένα μετάλλιο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαδρομή του στις προηγούμενες διοργανώσεις, εκφράζοντας τη λύπη του για το Ρίο του 2016 στο οποίο και ήταν τραυματίας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας θα λάβουν μέρος χωρίς προβλήματα οι Ολθμπιακοί Αγώνες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 39χρονος αθλητής:

Για το Σίδνει και το Πεκίνο: «Ήμουν τυχερός όπου όταν ήρθε το Σίδνει, ήμουν αρκετά μεγάλος και αρκετά καλός για να προκριθώ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάντα ήταν ιδιαίτεροι για εμένα, κάθε φορά για διαφορετικούς λόγους. Το 2000 γνώρισα την γυναίκα μου Μίρκα, το 2004 και 2008 ήμουν σημαιοφόρος, το χρυσό με τον Σταν στο Πεκίνο και μετά ασημένιο στο Λονδίνο.»

Για το Ρίο: «Δυστυχώς, ήμουν τραυματίας στο Ρίο και τώρα οι αγώνες του Τόκιο έχουν δεν πραγματοποιήθηκαν.
Είχα την αίσθηση ότι πάντα έπαιρνα πολλά μαζί μου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρώτα απ’ όλα γίνεσαι μέρος των αγώνων, έπειτα, έχοντας τον στόχο να κατακτήσεις το μετάλλιο, που ίσως μπορεί να είναι και χρυσό.

Αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, για το πώς απολαμβάνεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι περίεργος πώς θα είναι οι αγώνες στο Τόκιο. Ελπίζω να γίνουν. Είμαστε ένα χρόνο μακριά, αλλά υπάρχουν φωνές που λένε: «Ίσως είναι πολύ νωρίς ώστε να τα έχουμε όλα υπό έλεγχο». Αλλά ελπίζω ότι όλα θα είναι καλά»

Για τον στόχο του στο Τόκιο: «Στην κατάσταση που είμαι τώρα, πρέπει να πω ειλικρινά ότι θα είμαι ευτυχής να συμμετέχω. Αν είμαι 100% fit, θέλω να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Και αν δεν το πάρω, θα απογοητευτώ, αλλά θα ξέρω ότι έδωσα τα πάντα και μπορώ να κοιτάξω περήφανα πίσω. Οι αγώνες στο Τόκιο θα είναι υπέροχοι, θα είναι μια διαφορετική εμπειρία και θα έχω την δυνατότητα να συμμετάσχω σε ακόμη μία Ολυμπιάδα. Η οικογένεια θα είναι μαζί μου όπως στο Λονδίνο. Νομίζω ότι είναι ήδη επιτυχία αν είμαι στο 100% και μπορώ να συμμετέχω. Αλλά ένα μετάλλιο θα πρέπει να είναι ο στόχος μου»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ