Υποκλίθηκε στον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς και αποκλείστηκε (2-1)

Υποκλίθηκε στον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς και αποκλείστηκε (2-1)

Ο Ελληνας τενίστας τα έδωσε όλα απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ και έστειλε το ματς σε τρίτο σετ, αλλά δεν άντεξε και ηττήθηκε από τον Ισπανό με 2-1. Ο Ματαντόρ μαζί με τη νίκη πήρε και την πρόκριση στα ημιτελικά των ATP Finals.

Το ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στα φετινά ATP Finals έφτασε στο τέλος του.

Ο Ελληνας τενίστας το βράδυ της Πέμπτης ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Ράφαελ Ναδάλ (6-4, 4-6, 6-2) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο 22χρονος τα έδωσε όλα απέναντι στον θρυλικό τενίστα από την Μαγιόρκα και έστειλε το παιχνίδι σε τρίτο σετ, αλλά δεν άντεξε και υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Ματαντόρ.Ο Ναδάλ με την κλάση του και την εμπειρία του πήρε τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για την τελική 4άδα της διοργάνωσης, ως δεύτερος πίσω από τον Ντομινίκ Τιμ.

Από την άλλη ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την ήττα και τον αποκλεισμό, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για τη φετινή σεζόν και θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να γεμίσει τις μπαταρίες του, ενόψει της νέας σεζόν. Ο Στέφανος κλείνει το 2020 στο Νο.6 του κόσμου και το 2021 θα προσπαθήσει να φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Η εικόνα του αγώνα:

Στο πρώτο κομμάτι του πρώτου σετ οι δύο τενίστες κρατούσαν με άνεση τα σερβίς τους. Μέχρι το 7ο γκέιμ, όταν ο Ναδάλ έφτασε σε δύο break points. Ο Στέφανος, όμως, με σωστές επιλογές και… κρύο αίμα κατάφερε να τα «σβήσει» και να προηγηθεί με 4-3.

Στο επόμενο σέρβις game του Ελληνα τενίστα ο Ισπανός όμως δημιούργησε μια ακόμα ευκαιρία για break. Αυτή τη φορά ο Στέφανος δεν κατάφερε να «σβήσει» το break point, με τον Ναδάλ να σπάει το σερβίς του Τσιτσιπά και να προηγείται με 5-4. Στη συνέχεια ο Ισπανός σηκώθηκε από την καρέκλα του και σέρβιρε σωστά, κάνοντας το 6-4 και το 1-0 στα σετ.

Στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ ο Ναδάλ είχε break point, αλλά ο Στέφανος με τρεις σερί πόντους έφερε τα πάνω κάτω και έκανε το 1-0. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους με ευκολία, μέχρι το 5-4. Εκεί ο Στέφανος τα έπαιξε όλα για όλα και έφτασε σε δύο break points. Το πρώτο το έσβησε ο Ισπανός, αλλά στη συνέχεια έκανε διπλό λάθος, με τον Ελληνα τενίστα να παίρνει το σετ με 6-4 και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο πρώτο κομμάτι του τρίτου σετ είχαμε τρία σερί breaks. Αρχικά, ο Ναδάλ έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά για το 1-0, αλλά ο Στέφανος απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 1-1. Ο Ναδάλ όμως με νέο break προηγήθηκε 2-1 και στη συνέχεια σέρβιρε σωστά για το 3-1. Λίγο αργότερα μάλιστα ο Ισπανός έσπασε ξανά το σερβίς του Στέφανου και έκανε το 5-2. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τον Ναδάλ να παίρνει το σετ με 6-2 και μαζί την πρόκριση για την τελική 4άδα της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ