Πήρε wild card ο Μάρεϊ για το Australian Open

Πήρε wild card ο Μάρεϊ για το Australian Open

Παρών στο Australian Open, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, θα είναι ο Άντι Μάρεϊ.

Ο διάσημος τενίστας από τη Σκωτία, ο οποίος υπήρξε Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο παρελθόν, εξασφάλισε τη συμμετοχή του, στο πρώτο grand slam του 2021, μέσω wild card.

«Καλωσορίζουμε τον Άντι Μάρεϊ με ανοιχτές αγκάλες,» δήλωσε ο διευθυντής του τουρνουά, Κρέιγκ Τίλι, και πρόσθεσε: «Ήταν συναισθηματική στιγμή όταν ο Μάρεϊ αποσύρθηκε και τώρα… να τον βλέπουμε να επιστρέφει, μετά από μία σοβαρή εγχείρηση, έχοντας ξαναβρεί τον καλό εαυτό του, θα αποτελέσει αποκορύφωμα για το Αυστραλιανό Όπεν του 2021».

Έχοντας κατακτήσει τρία grand slam στην καριέρα του, ο Βρετανός τενίστας υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση ισχίου τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά κατάφερε να επιστρέψει πανηγυρίζοντας τον τίτλο του τουρνουά της Αμβέρσας, ύστερα από εννέα μήνες.

Ο Άντι Μάρεϊ έχει δώσει πέντε τελικούς στο Αυστραλιανό Όπεν, αλλά πριν δύο χρόνια, στη Μελβούρνη, υπήρξαν φόβοι πως η ήττα του από τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στον πρώτο γύρο, θα ήταν ο τελευταίος επαγγελματικός αγώνας του.

Έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν του 2020 λόγω επιπλοκών με το ισχίο του και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Σκοτσέζος τενίστας πάλεψε να ξαναβρεί τη φόρμα του, γνωρίζοντας όμως την ήττα στον δεύτερο γύρο του US Open, αλλά και στον εναρκτήριο γύρο του Roland Garros.

Η έναρξη του Αυστραλιανού Όπεν έχει μετατεθεί κατά τρεις εβδομάδες ελέω κορωνοϊού με την αυλαία να «ανοίγει» στις 8 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα και με την entry list που ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν, τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλο το 2021 είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Σέρβος και Ισπανός έχουν κερδίσει 9 από τους 13 τελευταίους τίτλους του Αυστραλιανού Όπεν!

Ο Τζόκοβιτς έχει σηκώσει το τρόπαιο του Αυστραλιανού Όπεν οκτώ φορές, ενώ κατέχει το απίστευτο ρεκόρ των 75 νικών και των 8 ηττών στο πρώτο major της σεζόν.

Ο Ναδάλ, πρωταθλητής το 2009 είναι ιδιαίτερα συνεπής στη Μελβούρνη. Ο Ισπανός έχει φτάσει ως τον τελικό της διοργάνωσης τέσσερις φορές, ενώ έχει αποκλειστεί πριν τα προημιτελικά μόνο μια φορά από το 2005.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ