Τσιτσιπάς : «Η Ιταλία είναι το δεύτερο σπίτι μου»

Τσιτσιπάς : «Η Ιταλία είναι το δεύτερο σπίτι μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη χρονιά που πέρασε, ενώ τόνισε πως η Ιταλία αποτελεί το δεύτερο σπίτι του.

Συνέντευξη στο Sky Sport Italia, παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μιλώντας για τη χρονιά που έφυγε, το 2021, ενώ χαρακτήρισε την Ιταλία δεύτερο σπίτι του.

«Ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός για να προετοιμαστείς. Αλλά νιώθω πολύ καλύτερα μέρα με τη μέρα. Πήρα λίγο διακοπές, τώρα μπορώ να εργαστώ σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού μου στις οποίες πρέπει να βελτιώσω. Είμαι έτοιμος να πάω στην Αυστραλία και θα παίξω επίσης το ATP Cup με την Ελλάδα, το οποίο με ενδιαφέρει πολύ», είπε ο Ελληνας πρωταθλητής, ενώ αναφερόμενος στους τελικούς ATP, που από φέτος θα γίνονται στην Ιταλία, στο Τορίνο, τόνισε:

«Είναι μία καλή είδηση. Η Ιταλία είναι ένα δεύτερο σπίτι για μένα, ο πολιτισμός μας είναι παρόμοιος και οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί. Έχω πολλούς φίλους στην Ιταλία. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, δεν έχουμε τόσο σημαντικό κίνημα τένις όπως το ιταλικό», πρόσθεσε. Πρόσφατα, ο Ιταλός τενίστας που ξεχωρίζει, Τζάνικ Σίνερ, είπε το τένις χωρίζεται σε τρία μέρη: για το 70% το μυαλό είναι σημαντικό, για το 20% το σώμα και για το 10% η τεχνική. Ο Τσιτσιπάς έχει διαφορετική άποψη:

«Θα έλεγα ότι η ψυχική δύναμη μετράει για το 50%, μετά το 30% είναι η φυσική κατάσταση και 20% η τεχνική. Η τεχνική είναι πολύ σημαντική για μένα.» Σχετικά με την περασμένη χρονιά τόνισε: «Η σεζόν ήταν πολύ παράξενη, το τένις δεν είχε ποτέ τόσο μεγάλο διάλειμμα. Προφανώς προπονήθηκα, μετά διάβαζα πολλά βιβλία και προσπάθησα να βρω μια νέα ρουτίνα. Προσπάθησα να μάθω γαλλικά και να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Τώρα ελπίζω ότι το τένις μπορεί να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ