Σάκκαρη μας… τρέλανες! (vid)

Σάκκαρη μας… τρέλανες! (vid)

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-1 σετ της Ελίς Μέρτενς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στους 16 του Ρολάν Γκαρός.

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη, που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-1 σετ (7-5, 6-7 [2], 6-2) της Ελίς Μέρτενς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στους «16» του Ρολάν Γκαρός. Η Ελληνίδα αθλήτρια έπαιξε πολύ επιθετικό τένις και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 53 winners, ενώ η Βελγίδα που ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας είχε μόλις 31.

Η Μαρία Σάκκαρη πέταξε εκτός το Νο.15 του κόσμου και πέρασε στους «16» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει μια από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο, την Αμερικανίδα Σοφία Κενίν, η οποία βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με τη νίκη που πέτυχε σήμερα απέναντι στην Μέρτενς, μάλιστα, ξεπέρασε τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία είχε φτάσει δύο φορές μέχρι τον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Το 1985 και το 1987. Η Μαρία έγραψε ιστορία και πλέον θα ξεκουραστεί για να τα δώσει όλα την Δευτέρα απέναντι στην Κενίν για την πρόκριση στους «8» του γαλλικού γκραντ σλαμ.

Η Βελγίδα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-0, ενώ στο τρίτο γκέιμ είχε ευκαιρία να σπάσει για δεύτερη φορά το σερβίς της Ελληνίδας τενίστριας και να προηγηθεί με 3-0. Η Μαρία ωστόσο έδειξε ψυχραιμία, μείωσε σε 2-1 και στο επόμενο γκέιμ έκανε break back για το 2-2.

Στη συνέχεια οι δύο τενίστριες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 4-4. Σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη πίεσε πολύ  στις επιστροφές, έσπασε για δεύτερη φορά στο πρώτο σετ το σερβίς της Βελγίδας και προηγήθηκε με 5-4, ενώ λίγο αργότερα έκανε το 6-4 και το 1-0 στα σετ.

Στην αρχή του δεύτερου σετ η Μέρτενς αιφνιδίασε την Ελληνίδα τενίστρια και προηγήθηκε με μπρέικ, αλλά η Μαρία απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 7ο γκέιμ η Ελίς έκανε ξανά μπρέικ και προηγήθηκε με 4-3, αλλά και πάλι η απάντηση της Σάκκαρη ήταν άμεση (4-4). Το σετ τελικά οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί η Βελγίδα κυριάρχησε και με 7-2 ισοφάρισε σε 1-1.

Ο τρόπος που έχασε το δεύτερο σετ πείσμωσε την Μαρία, που μπήκε στο τρίτο σετ αποφασισμένη να πάρει τη νίκη. Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ και στο 5ο γκέιμ πέτυχε νέο μπρέικ για το 4-1. Στη συνέχεια σέρβιρε για το 5-1, ενώ η Μέρτενς το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 5-2. Το νερό όμως είχε μπει στο αυλάκι. Η συμπατριώτισσά μας έφτασε στο 6-2 και στο 2-1, πανηγυρίζοντας  μια τεράστια νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ