Τσιτσιπάς-Σάκκαρη: Ιστορικές στιγμές για το ελληνικό τένις (vids)

Τσιτσιπάς-Σάκκαρη: Ιστορικές στιγμές για το ελληνικό τένις (vids)

Το ελληνικό τένις στα καλύτερά του. Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στους «16» του Ρολάν Γκαρός και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που περνάει στον 4ο γύρο του γαλλικού γκραντ σλαμ μετά την Φαίνη Ξύδη το 1936. Σε τρομερή κατάσταση ο Τσιτσιπάς, που λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν καταφέρει για μια ακόμα φορά να κάνουν τους Ελληνες να ασχοληθούν με το τένις. Να κάτσουν μπροστά από την τηλεόραση και να παρακολουθούν τα παιχνίδια τους στο Ρολάν Γκαρός. Να τους πανηγυρίσουν μαζί τους, να τους χειροκροτήσουν, να τους αποθεώσουν και να υποκλιθούν στις ικανότητές τους.

Στιγμές μοναδικές. Στιγμές χαράς και περηφάνιας γι’ αυτά τα δύο παιδιά, που κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία και κάνουν όλους εμάς περήφανους με τις επιτυχίες τους. Οι δύο αθλητές μας με τις μεγάλες νίκες που πετυχαίνουν στο Παρίσι, αποδεικνύουν περίτρανα σε μια ακόμα κορυφαία διοργάνωση ότι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία.

Τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη βρίσκονται στους «16» του Ρολάν Γκαρός, με τον Ελληνα τενίστα να επιβεβαιώνει τα προγνωστικά που τον θέλουν να είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και την 25χρονη να προκρίνεται για πρώτη φορά στην καριέρα της στον τέταρτο γύρο του γαλλικού γκραντ Σλαμ.

Με τη νίκη που πέτυχε απέναντι στην Ελίς Μέρτενς, μάλιστα, η Σάκκαρη ξεπέρασε τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία είχε φτάσει δύο φορές μέχρι τον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Το 1985 και το 1987. Τελευταία Ελληνίδα που είχε φτάσει στους «16» του γαλλικού τουρνουά πριν την Μαρία ήταν Φαίνη Ξύδη το 1936! Πριν από 85 χρόνια, όταν βέβαια το τένις ήταν διαφορετικό. Τότε δεν υπήρχε τάι μπρέικ, το άθλημα δεν ήταν επαγγελματικό και οι συμμετοχές ήταν λιγότερες.

Από τότε χρειάστηκε να περάσουν 85 χρόνια για να βρεθεί ξανά μια Ελληνίδα στους 16 του Ρολάν Γκαρός. Μια σπουδαία επιτυχία για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου και πλέον λογίζεται ως μια από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο. Μια πολύ σπουδαία αθλήτρια, που έχει δουλέψει πάρα πολύ για να καταφέρει να βρεθεί στο τοπ επίπεδο.

Εχει κάνει θυσίες, έχει πονέσει από τις πληγές στα χέρια και στα πόδια, έχει κάνει αμέτρητες ώρες προπόνησης και έχει… λιώσει μέσα στα γήπεδο για να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον Τσιτσιπά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι στο Νο.5 του κόσμου.

Ο Ελληνας τενίστας είναι πλέον ένας σούπερ σταρ του παγκοσμίου επιπέδου. Εχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον πλανήτη και είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος τενίστας της γενιάς του. Η εξέλιξή του είναι ραγδαία. Ουσιαστικά μέσα σε δυόμιση χρόνια κατάφερε να βρεθεί στον Νο.5 και μάλιστα με έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να βρεθεί ακόμα και στον Νο.3 μετά το φετινό Ρολάν Γκαρός. Συγκεκριμένα, για να βρεθεί στο Νο.4 για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και να μην βρεθεί απέναντί του ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός, όπως και ο Ελληνας τενίστας, έχει προκριθεί στους «16» της φετινής διοργάνωσης. Για να ανέβει στο Νο.4 ο Στέφανος, θα πρέπει ο Αλεξάντερ να αποκλειστεί είτε στους «16» είτε στους «8». Εάν προκριθούν και οι δύο στα ημιτελικά (σ.σ θα βρεθούν αντιμέτωποι), θα πρέπει ο Στέφανος Τσιτσιπας να περάσει στον τελικό για να βρεθεί στο Νο.4. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει σενάριο που φέρνει τον συμπατριώτη μας ακόμα και στο Νο.3 του κόσμου. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει ο Ελληνας τενίστας να κατακτήσει τον τίτλο και να μην προκριθεί στον τελικό ο Ναδάλ, ο οποίος βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ταμπλό μαζί με τους Τζόκοβιτς και Φέντερερ.

Ο Στέφανος έχει τις πιθανότητές του. Εχει την ικανότητα και πλέον απομένει να φανεί εάν θα καταφέρει να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του είτε στο Νο.4 είτε στο Νο.3 του κόσμου. Ένα τεράστιο επίτευγμα. Δεν βιάζεται όμως. Ένα βήμα τη φορά. Το έχει πει άλλωστε.

Αυτό που προέχει είναι η πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Τστισιπάς το μεσημέρι της Κυριακής στις 15:00 θα αντιμετωπίσει τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα με στόχο το εισιτήριο για τους «8». Το έργο του θα είναι πιο εύκολο από το αντίστοιχο της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία την Δευτέρα θα παίξει με το Νο.5 του κόσμου, Σοφία Κενίν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος στον δρόμο για τους 16 απέκλεισε κατά σειρά τους Σάρντι, Μαρτίνεθ και Ισνερ, χάνοντας μόλις ένα σετ από τον Αμερικανό. Η Μαρία Σάκκαρη για να βρεθεί στον τέταρτο γύρο απέκλεισε τις Ζαβάτσκα, Παολίνι και Μέρτενς, χάνοντας επίσης ένα σετ. Αυτό στον τρίτο γύρο από την Βελγίδα, Νο. 15 στην παγκόσμια κατάταξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ