Συγκλόνισε η Σάκκαρη: Αγγιξε το όνειρο, λύγισε στις λεπτομέρειες (vids)

Συγκλόνισε η Σάκκαρη: Αγγιξε το όνειρο, λύγισε στις λεπτομέρειες (vids)

Μόνο περηφάνια για την Σάκκαρη, που πάλεψε σαν… θηρίο απέναντι στην Κρετσίκοβα και έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, αλλά στο τέλος λύγισε και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο τίτλο γκραντ σλαμ στην καριέρα της!

Κρίμα και άδικο. Η Μαρία Σάκκαρη άγγιξε το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, αλλά στο τέλος «λύγισε» και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο γκραντ σλαμ τίτλο στην καριέρα της. Η Ελληνίδα τενίστρια πάλεψε σαν… θηρίο απέναντι στην Μπάρμπορα Κρετσίκοβα και είχε ματς πόιντ στο τρίτο σετ, αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και στο τέλος ηττήθηκε με 7-5, 4-6, 9-7 από την Τσέχα, η οποία την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Σάκκαρη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν είδε την Κρετσίκοβα να παίρνει το πρώτο σετ με 7-5, αλλά στο δεύτερο σετ τα έδωσε όλα και με 6-4 κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο τρίτο και καθοριστικό σετ προηγήθηκε με μπρέικ (3-1, 5-3), είχε match point στο 9ο γκέιμ, στο σερβίς της Τσέχας, αλλά η Μπάρμπορα κατάφερε να το «σβήσει». Στη συνέχεια η Μαρία σέρβιρε για τη νίκη και την πρόκριση (5-4), αλλά την κατέβαλλαν το άγχος και η πίεση, με την Κρετσίκοβα να κάνει μπρέικ και να φέρνει το ματς στα ίσια (5-5). Στο 16ο γκέιμ η Σάκκαρη δέχθηκε νέο μπρέικ, με την Τσέχα να φτάνει στο 9-7 και στη νίκη με 2-1, μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά παιχνιδιού!

Μόνο περηφάνια για την συμπατριώτισσά μας, που πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία στο φετινό Ρολάν Γκαρός και έφτασε μια… ανάσα από τον μεγάλο τελικό. Η Μαρία φεύγει από το Παρίσι έχοντας κερδίσει πολύτιμες εμπειρίες και μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου τένις και έχοντας αποδείξει σε όλους ότι είναι ικανή να διεκδικήσει την κατάκτηση ενός τίτλου γκραντ σλαμ.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε το παιχνίδι με τον αέρα του φαβορί και έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, αλλά η Τσέχα απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 1-1. Η Ελληνίδα τενίστρια στο τρίτο γκέιμ, ωστόσο, έκανε νέο μπρέικ και βρέθηκε στο 2-1, ενώ λίγο αργότερα σέρβιρε και έφτασε στο 3-1. Στο έκτο γκέιμ η Μπάρμπορα πήρε πίσω το μπρέικ και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ στο 8ο έκανε νέο μπρέικ και βρέθηκε στο 5-3.

Στη συνέχεια σέρβιρε για να πάρει το σετ, αλλά η Μαρία έβγαλε μεγάλα χτυπήματα και με μπρέικ μείωσε σε 5-4 και λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 5-5. Η Κρετσίκοβα δεν πτοήθηκε, σέρβιρε καλά και βρέθηκε στο 6-5 και μετέφερε την πίεση στη Σάκκαρη. Στο 12ο γκέιμ η Μπάρμπορα έκανε μπρέικ για Τρίτη φορά στο πρώτο σετ και με 7-5 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ η Μαρία μπήκε αποφασισμένη να παλέψει και να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης και της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό. Ξεκίνησε μάλιστα εντυπωσιακά και με διπλό μπρέικ βρέθηκε στο 4-0. Η Μπάρμπορα πήρε πίσω το ένα από τα δύο μπρέικ και μείωσε σε 4-3, αλλά η συμπατριώτισσά μας έδειξε ψυχραιμία, έβγαλε μεγάλα χτυπήματα και με 6-4 ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο έγινε η Μαρία με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας βρει ρυθμό στα χτυπήματά της, έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ και βρέθηκε μπροστά με 2-1. Η Σάκκαρη στα επόμενα γκέιμς που σέρβιρε δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλιστα στο 9ο γκέιμ, στο οποίο σέρβιρε η Τσέχα, είχε ματς πόιντ για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Η Κρετσίκοβα το έσβησε και έμεινε ζωντανή στη μεγάλη μάχη. Στο 10ο γκέιμ η Μαρία σέρβιρε για τη νίκη, αλλά η Μπάρμπορα έκανε μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με την Τσέχα στο 14ο γκέιμ να χάνει τρία ματς πόιντ και στο 16ο άλλο ένα. Τελικά, η Μπάρμπορα εκμεταλλεύτηκε το 5ο ματς πόιντ που είχε και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Παβλιουτσένκοβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ