Τσιτσιπάς: Ο… πελάτης και η ιστορική πρόκριση! (vids)

Τσιτσιπάς: Ο… πελάτης και η ιστορική πρόκριση! (vids)

Ο Στέφανος κέρδισε με 3-2 σετ τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Τσιτσιπάς έχει μετατρέψει σε πελάτη του το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας 6 νίκες σε 8 παιχνίδια.

Ναι, τα κατάφερε! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από μια επική μάχη 3 ωρών και 37 λεπτών, επικράτησε με 3-2 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ο Ελληνας τενίστας παίζοντας με πάθος, θράσος και ψυχραιμία, ξεπέρασε το εμπόδιο του Γερμανού και την Κυριακή (13/6) θα διεκδικήσει τον πρώτο γκραντ σλαμ τίτλο στην καριέρα του. Μια ιστορική στιγμή για τον Τσιτσιπά, ο οποίος με τη νίκη που πέτυχε σήμερα απέναντι στον Αλεξάντερ εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ εάν κατακτήσει το τρόπαιο θα βρεθεί στο Νο.3 του κόσμου!

Μια τεράστια νίκη για τον συμπατριώτη μας και μια σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, με τον Στέφανο να κάνει περήφανους μια ακόμα φορά όλους τους Ελληνες και να βάζει το άθλημα στα σπίτια όλης της χώρας, κάνοντας το τένις trend σε όλες τις συζητήσεις!

Ο Τσιτσιπάς είναι χωρίς αμφιβολία πλέον ο καλύτερος τενίστας της γενιάς του και το απέδειξε περίτρανα και στο σημερινό παιχνίδι με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τον Γερμανό να λυγίζει στα κρίσιμα σημεία και τον συμπατριώτη μας να δείχνει ότι έχει όλα όσα χρειάζονται για να βρεθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτός είναι άλλωστε ο μεγάλος στόχος. Το όνειρό του.

Ο Στέφανος έχει μετατρέψει σε… πελάτη του τον Γερμανό, έχοντας 6 νίκες σε 8 παιχνίδια που έχουν δώσει, με 13-8 σετ. Οι δύο τενίστες βρέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2018 στο τουρνουά της Ουάσιγκτον, με τον Αλεξάντερ να παίρνει τη νίκη με 2-0 σετ. Από τότε μέχρι σήμερα οι δύο αθλητές αναμετρήθηκαν άλλες 7 φορές, με τον Τσιτσιπά να πετυχαίνει 6 νίκες.

Το 2018 έπαιξαν ξανά στο Τορόντο, με τον συμπατριώτη μας να κερδίζει με 2-1 σετ. Το 2019 αναμετρήθηκαν άλλες τρεις φορές, με τον Στέφανο να πετυχαίνει ισάριθμες νίκες. Στο Masters της Μαδρίτης με 2-1, που ήταν και το μοναδικό ματς που είχαν δώσει μέχρι σήμερα στο χώμα.

Στο Πεκίνο με 2-0 και στα ATP Finals, επίσης με 2-0. Τρεις επιβλητικές νίκες από τον Στέφανο, που μετά το πρώτο ματς πήρε τον αέρα του Γερμανού και άρχισε να το μετατρέπει σε πελάτη.

Το 2020 έπαιξαν στο ATP Cup, με τον Ελληνα τενίστα να φτάνει σε μια ακόμα νίκη με 2-0, ενώ φέτος αναμετρήθηκαν στον τελικό του Ακαπούλκο, με τον Αλεξάντερ να πετυχαίνει μόλις την δεύτερη νίκη του απέναντι στον συμπατριώτη μας. Σήμερα, ο Στέφανος έκανε το 6-2, με μια ιστορική πρόκριση. Στο πιο σημαντικό παιχνίδι που έχουν δώσει οι δύο τενίστες, ο Τσιτσιπάς αποδείχθηκε ψυχραιμότερος. Καλύτερος από τον αντίπαλό του και πέρασε στον μεγάλο τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ