Ηττα για τον Περβολαράκη, με την πλάτη στον τοίχο η Εθνική

Ηττα για τον Περβολαράκη, με την πλάτη στον τοίχο η Εθνική

Ο Μιχάλης Περβολαράκης ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Λαουρίνας Γκριγκέλις και πλέον η Εθνική μας ομάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η Λιθουανία βρίσκεται μια νίκη μακριά από την άνοδο στο World Group I.

Δεν τα κατάφερε ο Μιχάλης Περβολαράκης στο παιχνίδι με τον Λαουρίνας Γκριγκέλις, με τον συμπατριώτη μας να χάνει με 2-1 σετ από τον Λιθουανό (7-6, 3-6, 7-5), στο ματς που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Εθνική μας ομάδα μετά την ήττα του Μιχάλη Περβολαράκη είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η Λιθουανία προηγείται με 2-0 στο tie με την γαλανόλευκη και βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από την άνοδο στο World Group I. Εάν οι Λιθουανοί κερδίσουν στο διπλό, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 10:00, θα σφραγίσουν την πρόκριση.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Εθνική θα παραμείνει ζωντανή και οι τενίστες μας θα τα δώσουν όλα στα μονά που θα ακολουθήσουν, με στόχο την ολική ανατροπή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα σημερινά tie δεν αγωνίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι, αλλά υπάρχει πιθανότητα να παίξει στα αυριανά ματς.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη απέναντι στον Γκριγκέλις, εάν είχε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε, με τον συμπατριώτη, πάντως, να παίζει στο τρίτο σετ έχοντας έντονους πόντους στο πόδι.

Ο Ελληνας τενίστας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε 3-2 με μπρέικ, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στο 5-3. Ο Λιθουανός, ωστόσο, έκανε μπρέικ την κατάλληλη στιγμή και μείωσε σε 5-4 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Περβολαράκης βρέθηκε μπροστά με 6-5, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σετ πόιντ που είχε στη διάθεσή του. Ο Λαουρίνας Γκριγκέλις γύρισε το σετ και με 7-5 έκανε το 1-0. Στο δεύτερο σετ ο συμπατριώτης μας μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι σε τρίτο σετ. Ο Μιχάλης προηγήθηκε με 3-0 και λίγο αργότερα με 4-2, με τον Ελληνα τενίστα να φτάνει στο 6-3 και να ισοφαρίζει σε 1-1 τον αγώνα με τον Λιθουανό.

Όπως και στο δεύτερο σετ, έτσι και στο τρίτο, ο Περβολαράκης ξεκίνησε με μπρέικ (2-0). Ο Λαουρίνας Γκριγκέλις όμως με τρία σερί κερδισμένα μπρέικ βρέθηκε μπροστά με 3-2. Στο 7ο γκέιμ ο Μιχάλης έκανε μπρέικ και βρέθηκε στο 4-3, αλλά και πάλι ο Λιθουανός είχε την απάντηση. Με μπρέικ μπακ ισοφάρισε σε 4-4, με τον Γκριγκέλις να πετυχαίνει νέο μπρέικ στο 12ο γκέιμ και να κάνει 7-5, αλλά και το 2-1 στα σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ