Η κορυφαία 10άδα της WTA… με αριθμούς

Η κορυφαία 10άδα της WTA… με αριθμούς

Η διεθνής ομοσπονδία τένις γυναικών έκανε γνωστή την πρώτη 10άδα του 2021 με την ολοκλήρωση των WTA Finals.

Με την ολοκλήρωση των WTA Finals, η διεθνής ομοσπονδία τένις γυναικών δημοσίευσε την πρώτη 10άδα του 2021, με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα (15/11).

Ξεχωρίζει αναμφισβήτητα η είσοδος της Μαρίας Σάκκαρη η οποία έκανε career high (Νο6), αλλά και της Ονς Ζαμπέρ, η οποία έγινε η πρώτη τενίστρια αραβικής καταγωγής που καταφέρνει να μπει στην κορυφαία 10άδα στα τέλη της σεζόν. Επίσης, η Ασλεϊ Μπάρτι ισοφάρισε τις επιδόσεις «ιερών τεράτων» του αθλήματος, καταφέρνοντας να βρεθεί στο Νο1 του κόσμου για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Νο1 Άσλεϊ Μπάρτι

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Αυστραλή ολοκληρώνει την χρονιά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας τις επιδόσεις των Στέφανι Γκραφ, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, Σερίνα Γουϊλιμας και Κρις Έβερτ, ως οι μόνες παίκτριες οι οποίες στο τέλος της χρονιάς βρέθηκαν στο Νο1 για τρίτη συνεχόμενη περίοδο.

Νο2 Αρίνα Σαμπαλένκα

Η 23χρονη Λευκορωσίδα έγινε η 33η διαφορετική γυναίκα που ολοκληρώνει τη χρονιά στο Top 2 από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η επίσημη κατάταξη το 1975.

Νο3 Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα

Μετά από τρεις συνεχόμενες τερματισμούς στο Top 10 στο τέλος της χρονιάς (2015-2017), ο τίτλος της Ισπανίδας στους τελικούς της WTA στην Γουαδαλαχάρα του Μεξικού την ανέβασε στο Νο3 του κόσμου, τη στιγμή που η λήξη της προηγούμενης σεζόν την βρήκε στο Νο15!

Νο4 Καρολίνα Πλίσκοβα

Πρόκειται για τον 6ο συνεχόμενο τερματισμό της τενίστριας από την Τσεχία στην πρώτη 10άδα, το μεγαλύτερο σερί εν ενεργεία αθλήτριας. Για πρώτη φορά από το 1986 υπάρχουν δύο γυναίκες που εκπροσωπούν την Τσεχία και βρίσκονται στο Top 5 στα τέλη του έτους, καθώς η Πλίσκοβα κλείνει το 2021 στο Νο4 και η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα στο Νο5. Το 1986 η Χάνα Μαντλίκοβα τερμάτισε στο Νο.4 και η Έλενα Σούκοβα στο Νο5.

Νο5 Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα

Η προηγούμενη καλύτερη κατάταξη στο κλείσιμο της χρονιάς ήταν στο Νο65 (2020). Είναι η μόνη γυναίκα που ολοκλήρωσε τη χρονιά στο Top 10 στο απλό γυναικών (Νο5) και στο διπλό στο Νο2!

Νο6 Μαρία Σάκκαρη

Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε τη χρονιά στο Top 10. Η Σάκκαρη βελτίωσε τη βαθμολογία της στο τέλος της χρονιάς για 11η συνεχόμενη περίοδο.

Νο7 Ανέτ Κονταβέιτ

Με την κατάταξή της στο Νο7, η Κονταβέιτ κάνει την καλύτερη χρονιά στην καριέρα της, την οποία κλείνει στο υψηλότερο σημείο από οποιαδήποτε Εσθονή στο παρελθόν. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Κάια Κανέπι, η οποία το 2012 είχε βρεθεί στο Νο19 του κόσμου, ενώ για την Κονταβέιτ η καλύτερη κατάταξη στο τέλος της σεζόν ήταν το Νο21 (2018).

Νο8 Πάουλα Μπαντόσα

Για πρώτη φορά μετά το 2000, η Ισπανία έχει δύο γυναίκες στο Top 10 του τέλους του έτους (η έτερη είναι η Μουγκουρούθα). Το 2000 η Κοντσίτα Μαρτίνεθ (No5) και η Αράνσα Σάντσεθ-Βισάριο (No9) τερμάτισαν και οι δύο εντός της πρώτης δεκάδας.

Νο9 Ίγκα Σβίατεκ

Η 20χρονη γίνεται η δεύτερη Πολωνή που ολοκλήρωσε τη χρονιά στο Top 10, μετά την Αγκνιέτσκα Ραντβάνσκα, η οποία τερμάτισε στην κορυφαία 10άδα στα τέλη του έτους 8 φορές κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας της.

Νο10 Ονς Ζάμπερ

Μια σημαντική χρονιά για την Ζαμπέρ ολοκληρώνεται με ένα ακόμη ορόσημο καθώς γίνεται η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που τερματίζει στην πρώτη 10άδα (Νο10), καθώς «σκαρφάλωσε» στο Νο7 την 1η Νοεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ