Τα δύο σενάρια για το μέλλον του Τσιτσιπά, το Ντουμπάι και το «στοπ» της ATP!

Τα δύο σενάρια για το μέλλον του Τσιτσιπά, το Ντουμπάι και το «στοπ» της ATP!

Η είδηση-βόμβα που προκάλεσε ανησυχία στους θαυμαστές του Ελληνα τενίστα – Τα δύο σενάρια, η προετοιμασία στο Ντουμπάι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για το Αυστραλιανό Οπεν.

Με ανάμεικτα συναισθήματα και γλυκόπικρη γεύση φεύγει το 2021 για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ελληνας τενίστας ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στον τελικό του Ρολάν Γκαρός τον περασμένο Ιούνιο, αλλά την ολοκλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο, καθώς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Paris Masters και στη συνέχεια από τα ATP Finals, λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε στον αγκώνα του δεξιού του χεριού.

Από το ζενίθ στο ναδίρ για τον συμπατριώτη μας. Χθες, μάλιστα, υπήρξαν δημοσιεύματα στην Ιταλία, τα οποία ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανό ο Στέφανος Τσιτσιπάς να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση, προκειμένου να ξεπεράσει μια και καλή το πρόβλημα στον αγκώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Sky Sport Italia», μάλιστα, ο 23χρονος τις προηγούμενες ημέρες είχε συναντήσεις με εξιδεικευμένους γιατρούς στην Ιταλία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, αποφάσισε να προχωρήσει σε εγχείρηση.

Μια επέμβαση που θα γίνει από τον γιατρό, που είχε περιποιηθεί τον αγκώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς το 2018, όταν ο Σέρβος τενίστας αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα με τον Τσιτσιπά. Από την πλευρά του Ελληνα τενίστα, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται το εν λόγω ρεπορτάζ, αλλά ούτε διαψεύδεται, με τους θαυμαστές του να περιμένουν τα νεότερα για την κατάσταση του και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα στον αγκώνα.

Εάν υποβληθεί στην επέμβαση που αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα, δεν θα μπορεί να κάνει προετοιμασία, όπως τις άλλες σεζόν, με την επιστροφή του στο tour να υπολογίζεται λίγο πριν την έναρξη του Αυστραλιανού Οπεν. Αυτό είναι το καλό σενάριο, σε περίπτωση που κάνει την εγχείρηση και όλα πάνε καλά, όσον αφορά στην αποθεραπεία του. Στο κακό σενάριο, ο Τσιτσιπάς θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για μεγαλύτερο διάστημα. Εάν δεν κάνει εγχείρηση και αντιμετωπίσει τον τραυματισμό στον αγκώνα του δεξιού του χεριού με θεραπεία, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι μεν σε θέση να κάνει προετοιμασία, αλλά το ερώτημα είναι πόσο ποιοτικές θα είναι οι προπονήσεις του.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά μετά την απόσυρση του από τα ATP Finals, το πρόβλημα στον αγκώνα δεν είναι τωρινό, αλλά χρόνιο και ανά τακτά διαστήματα νιώθει έντονους πόντους. «Στο Παρίσι ο πόνος ήταν ανυπόφορος οπότε έπρεπε να εγκαταλείψω. Ποτέ δεν εγκαταλείπω στους αγώνες μου, ήταν επίπονο για μένα να απογοητεύσω το κοινό, αλλά έπρεπε να το κάνω, ήταν για την ασφάλειά μου, για την υγεία μου και δεν μετανιώνω γι’ αυτό», είχε αναφέρει στις δηλώσεις του πριν τα ATP Finals. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ξανά, αφού ένιωσε και πάλι έντονους πόνους στον αγκώνα.

Όλα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα επιλέξει ο 23χρονος τενίστας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στον αγκώνα. Το χειρουργείο είναι μια επίπονη διαδικασία, κυρίως για τον χρόνο που θα χρειαστεί η αποθεραπεία του, αλλά τη δεδομένη στιγμή δείχνει καλύτερη επιλογή, καθώς θα απαλλαγεί μια και καλή από τους έντονους πόνους, οι οποίοι δεν τον αφήνουν να παίξει το τένις που τον έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Εάν δεν πάει στη λύση του χειρουργείου και προτιμήσει τις θεραπείες, τότε σε περίπου δύο εβδομάδες ο Ελληνας τενίστας θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν. Ο Στέφανος, μαζί με τον προπονητή του και πατέρα του Απόστολο, την ομάδα του από την Mouratoglou Tennis Academy, αλλά και την οικογένειά του θα ταξιδέψουν στο Ντουμπάι. Οπως έκανε και πέρσι.

Εκεί θα αρχίσει προπονήσεις, που θα είναι βασισμένες κυρίως στη φυσική κατάσταση, με στόχο να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για τα πρώτα τουρνουά της νέας σεζόν και φυσικά για το Αυστραλιανό Οπεν. Το Ντουμπάι είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για τους κορυφαίους τενίστες, αφού ο καιρός θυμίζει πολύ τον αντίστοιχο της Αυστραλίας.

Βέβαια, για να δώσει το «παρών» στο Αυστραλιανό Οπεν θα πρέπει πρώτα να εμβολιαστεί κατά του Covid-19, εάν δεν το έχει κάνει ήδη, αφού οι διοργανωτές του Γκραντ Σλαμ, αλλά και η κυβέρνηση της Βικτώριας, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα αγωνιστούν μόνο εμβολιασμένοι.

Στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει κάνει προετοιμασία πέρσι και η Μαρία Σάκκαρη, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να δουλεύει πολύ στο κομμάτι της ταχυδύναμης, αντοχής και φυσικής κατάστασης, με την 26χρονη να επιβραβεύεται για τη σκληρή δουλειά που έκανε στην off season. Οι φετινής της επιτυχίες οφείλονται εν πολλοίς στην προετοιμασία που έκανε στην προετοιμασία. Η Σάκκαρη μετετράπη σε ένα θηρίο, που… κατασπάραξε τις αντιπάλους της και κατάφερε να φτάσει στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ