Απόφαση-σοκ για Τζόκοβιτς – «Μήνυμα» για Τσιτσιπά και παγκόσμιο τένις

Απόφαση-σοκ για Τζόκοβιτς – «Μήνυμα» για Τσιτσιπά και παγκόσμιο τένις

Η απόφαση για το Αυστραλιανό Όπεν και τον Νόβακ Τζόκοβιτς και πως επηρεάζει τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και γενικότερα το παγκόσμιο τένις

Το Αυστραλιανό Όπεν είναι το πρώτο μεγάλο τουρνουά της σεζόν στο τένις και οι κορυφαίοι αθλητές δηλώνουν παρών. Αυτή τη φορά όμως έχει προκύψει ένα τεράστιο ζήτημα όσον αφορά τις συμμετοχές στο τουρνουά, καθώς έχει γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν από την κυβέρνηση της Μελβούρνης.

Οι Αυστραλοί με αυτό τον τρόπο στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία παραχώρηση για τους ανεμβολίαστους αθλητές. Τενιστες όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ και φυσικά ο δικός μας, Στέφανος Τσιτσιπάς με τα τωρινά δεδομένα είναι αδύνατον να αγωνιστούν στο Αυστραλιανό γκραν σλαμ, πολύ απλά γιατί δεν το επιτρέπουν οι Αυστραλοί και ο μόνος τρόπος μοιάζει να είναι ο «εκβιασμός» για να εμβολιαστούν.

Την απόφαση – σοκ μάλιστα ήρθε να επιβεβαιώσει και ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σρέντιαν, ο οποίος μίλησε για το πλάνο των Αυστραλών με τους ανεμβολίαστους αθλητές και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Australian Open.

Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε συνεντευξη στο Prva TV στη Σερβία και δήλωσε ότι ο γιος του είναι πολύ πιθανό ν’ αγωνιστεί στο Australian Open υπό καθεστώς εκβιασμών. Το Australian Open ακολούθησε την απόφαση της κυβέρνησης της Βικτόρια και δεν θα επιτρέψει σε ανεμβολίαστους τενίστες να συμμετάσχουν στο τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 30/1.

Ο Σρέντιαν είπε μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω ούτε εγώ αν και πότε θα κοινοποιήσει το αν έχει εμβολιαστεί ή όχι. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης ήταν ντροπιαστική για έναν παίκτη που έχει κερδίσει 9 τίτλους στη Μελβούρνη. Φυσικά και θέλει να παίξει γιατί είναι αθλητής. Υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που θα θέλουν να τον δουν ξανά. Όμως υπό αυτές τις συνθήκες εκβιασμού μάλλον δεν θα παίξει στο Australian Open. Εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Nόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει ανακοινώσει εάν είναι εμβολιασμένος και όλοι περιμένουν τι θα πράξει εν όψει του Australian Open. Κάτι ανάλογο λοιπόν ισχύει και με τον Τσιτσιπά, ο οποίος είναι στην ίδια θέση και παρότι κάνει αγώνα δρόμου για να επιστρέψει στη δράση, μετά την επέμβαση που έκανε, είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί να αγωνιστεί λόγω του γεγονότος ότι είναι ανεμβολίαστος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ