Κύργιος – «Καταστροφή αν δεν αγωνιστούν οι Big-3»

Κύργιος – «Καταστροφή αν δεν αγωνιστούν οι Big-3»

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για το Australian Open, αλλά και την πιθανή απουσία των Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ.

Με τον Ρότζερ Φέντερερ να είναι ήδη εκτός του Australian Open, θα ήταν «καταστροφή» εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ράφα Ναδάλ δεν εμφανιστούν στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, είπε ο Νικ Κύργιος, προσθέτοντας ότι το άθλημα χρειάζεται τους «Big 3». Ο Ναδάλ, ο Φέντερερ και το νο 1 του κόσμου Τζόκοβιτς έχουν από 20 τίτλους Grand Slam, αλλά υπάρχει πιθανότητα κανένας από αυτούς να μην είναι στο Melbourne Park όταν ξεκινήσει το πρώτο Major του 2022 στις 17 Ιανουαρίου.

Ο 40χρονος Φέντερερ έχει ήδη αποχωρήσει μετά από πολλαπλές επεμβάσεις στο γόνατο, ενώ ο Ισπανός Ναδάλ δεν έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του καθώς αναρρώνει από τον κορωνοϊό. Με τους διοργανωτές να ζητούν από όλους τους παίκτες και τους συμμετέχοντες να είναι εμβολιασμένοι ή να τους χορηγείται ιατρική εξαίρεση από μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών, ο Τζόκοβιτς, εξακολουθεί να αρνείται επανειλημμένα να πει εάν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Ο Σέρβος είπε ότι είναι «αντίθετος στον εμβολιασμό» και ο Κύργιος, πρώην νο 13 του κόσμου, είπε στην εφημερίδα «The Age» της Μελβούρνης ότι ενώ δεν ήξερε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Τζόκοβιτς, το τένις τον χρειάζεται στο γήπεδο. «Ελπίζω να πέρασε καλά Χριστούγεννα και ελπίζω να μπορέσει να παίξει τένις όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί έχω εκφράσει προηγουμένως ότι πιστεύω ότι ο Φέντερερ, ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς πρέπει να παίζουν», είπε ο Κύργιος.

«Αν δεν είναι και οι τρεις, είναι καταστροφή. Είναι απόλυτη καταστροφή για τους οπαδούς και τους ανθρώπους που απολαμβάνουν το τένις. Ναι, είναι προφανώς μια καλή ευκαιρία για μερικά από τα νεότερα παιδιά να έρθουν και να έχουν αντίκτυπο, αλλά, ως σύνολο, τα χρειαζόμαστε για να είναι μέρος του αθλήματος».

Το Αυστραλιανό Όπεν έχει πληγεί από μια σειρά τραυματισμών, με τις Σερένα Ουίλιαμς, Μπιάνκα Αντρεέσκου, Σταν Βαβρίνκα και Ντόμινικ Τιμ να λείπουν επίσης. Ο Κύργιος, δεν έχει παίξει από τα τέλη Σεπτεμβρίου λόγω προβλημάτων στο γόνατο, ολισθαίνοντας στην 93η θέση της κατάταξης, γεγονός που τον απέκλεισε από τη διεκδίκηση της αυστραλιανής ομάδας για το ATP Cup της σεζόν στο Σίδνεϊ. Ο 26χρονος θα ξεκινήσει τη σεζόν του 2022 σε μια διοργάνωση ATP 250 στη Μελβούρνη την επόμενη εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ