Τζόκοβιτς – Το εμβόλιο, η αγκαλιά των δέντρων, τα υπερβαρικά δωμάτια, o κορωνοϊός και το… 5G

Τζόκοβιτς – Το εμβόλιο, η αγκαλιά των δέντρων, τα υπερβαρικά δωμάτια, o κορωνοϊός και το… 5G

Οι ολιστικές θεραπείες. Από την «αγκαλιά των δέντρων» στα «υπερβαρικά δωμάτια». Η θεωρία του για τον κορωνοϊό και το 5G – Ενας αντιεμβολιαστής και επαναστάτης, αλλά με πολλές φιλανθρωπικές δράσεις, που δίνει μεγάλη μάχη για τα παιδιά στη Σερβία.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι χωρίς αμφιβολία το πρόσωπο των ημερών. Ο Σέρβος παρότι γνώριζε εξ αρχής ότι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος για να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Οπεν του 2022, προσπάθησε να συμμετάσχει στο πρώτο Γκραντ Σλαμ της νέας σεζόν από το… παράθυρο, εξασφαλίζοντας από τους Αυστραλούς ειδική άδεια ιατρικής εξαίρεσης.

Ο Νόβακ, άγνωστο πως, κατάφερε να εξασφαλίσει τη συγκεκριμένη άδεια, κυρίως μάλλον λόγω του ονόματός του, αλλά δεν υπολόγισε τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε το ενδεχόμενο να πάρει την ιατρική εξαίρεση, την ώρα που οι Αυστραλοί δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό και ζουν τα τελευταία δύο χρόνια κάτω από σκληρούς κανονισμούς, που απαγορεύουν ακόμα και τις μετακινήσεις εντός της χώρας. Οι ισχυρές αντιδράσεις έφεραν σε αναδίπλωση τους παράγοντες της Αυστραλίας, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να ταξιδεύει στη Μελβούρνη και να ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, αφού οι συνοριακές αρχές του εμπόδισαν την είσοδο στη χώρα και τον ανάγκασαν να μείνει σε ένα ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένουν μετανάστες, που έχουν μπει παράνομα στην Αυστραλία!

Το Νο.1 του κόσμου, κάτοχος 20 τίτλων Γκραντ Σλαμ και αμέτρητων ακόμα τροπαίων, τις τελευταίες ώρες ζει την απόλυτη απαξίωση, με τους παράγοντες της Αυστραλίας να τον έχουν αναγάγει σε αποδιοπομπαίο τράγο και να του συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο, αφού θα μπορούσαν από την αρχή να μην του δώσουν ιατρική εξαίρεση και να του αρνηθούν την είσοδο στη χώρα.

Ο Νόβακ ήταν εξ αρχής κάθετα αντίθετος στο θέμα του εμβολίου. Λίγες ώρες πριν ταξιδέψει στην Αυστραλία είχε ανεβάσει στα social media μήνυμα στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων «είμαι κάθετα αντίθετος με τον εμβολιασμό και δεν θα ήθελα να με αναγκάσει κάποιος να κάνει εμβόλιο για να μπορέσω να ταξιδέψω. Αν γίνει όμως υποχρεωτικό, τι θα γίνει; Θα πρέπει να πάρω μια απόφαση».

Ο Σέρβος ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και δεν το κρύβει. Κανείς δεν ξέρει τον λόγο. Ισως, επειδή πάσχει από ένα αυτοάνοσο, που του προκαλεί πολλές αλλεργίες και ο ίδιος δεν θέλει να ρισκάρει το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες από το λήψη ενός εμβολίου.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει στραφεί σε ολιστικές θεραπείες, οι οποίες πολλές φορές τον έχουν φέρει στο μάτι του κυκλώνα και τον έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στα social media.

Το 2016 άρχισε να συνεργάζεται με τον Ισπανό, Πέπε Ίμαζ, ο οποίος επίσης είναι ακόλουθος των ολιστικών θεραπειών. Μαζί του ανακάλυψε την «αγκαλιά των δέντρων». Ο Σέρβος και ο Ισπανός αναζητούσαν αρχαία δέντρα σε όλα τα Βαλκάνια, για να τα αγκαλιάσουν και να πάρουν τη θετική ενέργεια της γης. Ο Ισπανός προπονητής μάλιστα είχε στενή σχέση και με τον μικρό αδερφό του Νόβακ, Μάρκο, τον οποίο βοήθησε με τις θεωρίες του να ξεπεράσει την κατάθλιψη. Από τότε κέρδισε την εμπιστοσύνη του Νόβακ, ο οποίος έγινε υπέρμαχος των ολιστικών θεραπειών.

Ο Σέρβος πριν ξεκινήσει τις προπονήσεις του κάνει μια σειρά από τελετουργικές κινήσεις, τις οποίες έχει μάθει από τον Πέπε Ίμαζ. Κινήσεις τις οποίες ονομάζει «αγάπη και ειρήνη» και τον βοηθούν να αυτοσυγκεντρώνεται. Την ίδια χρονιά ο Νόβακ άρχισε να γίνεται βίγκαν και να γνωρίζει τα μυστικά της συγκεκριμένης διατροφής. Μια σεζόν πάντως που ήταν από τις χειρότερες της καριέρας του.

Ο Τζόκοβιτς μάλιστα παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα του ήταν πνευματικό, σε βαθμό που δεν του επέτρεψε να είναι όσο συγκεντρωμένος απαιτούσε η περίσταση. Ισως λόγω των ανησυχιών του..

Ο Νόβακ δεν το λέει μόνο. Πιστεύει όντως στις ολιστικές θεραπείες. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε προσπάθησε πριν από λίγα χρόνια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε στον αγκώνα του. Ένα πρόβλημα ανάλογο με αυτό που έχει τώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Οι ολιστικές θεραπείες που δοκίμασε ο Σέρβος, πάντως, δεν έφεραν αποτέλεσμα και τελικά οδηγήθηκε στο χειρουργείο.

«Έκλαγα για τέσσερις μέρες όταν αναγκάστηκα να υποβληθώ σε εγχείρηση» είχε δηλώσει ο Σέρβος, ο οποίος συνέχισε να ψάχνεται στο θέμα των ολιστικών θεραπειών και να δοκιμάζει νέα πράγματα. Όπως είναι τα «υπερβαρικά δωμάτια», όπου το σώμα του εκτίθεται σε καθαρό οξυγόνο υπό υψηλή πίεση. Σε συζητήσεις με φίλους του στο instagram μοιράστηκε την ιδέα του ότι μπορεί να εξαγνήσει και να καθαρίσει ακόμα και μολυσμένο νερό μόνον με την θετική σκέψη και τον διαλογισμό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η γυναίκα του Γιαλένα, είχαν δεχτεί προειδοποίηση από το Facebook, για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα δίκτυα 5G. Ο Νόβακ και η Γέλενα είχαν κάνει ένα ποστ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και ανέφεραν ότι το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού σχετίζεται άμεσα με την εξάπλωση του δικτύου 5G. Κάτι που έφερε πολλές αντιδράσεις, όπως είναι λογικό. Τόσο σε ιατρικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των θαυμαστών του Τζόκοβιτς.

O Tζόκοβιτς είχε θεαθεί επίσης να συμμετέχει σε νυχτερινές «συνάξεις των πυραμίδων». Πρόκειται για υποστηρικτές θεωριών,  οι οποίοι πιστεύουν ότι οι λόφοι γύρω από το Βελιγράδι είναι αρχαίες πυραμίδες που εκπέμπουν δύναμη.

Ο Νόβακ μπορεί να έχει επικριθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τις ολιστικές θεραπείες που ακολουθεί, αλλά πολλάκις έχει αποθεωθεί για τη φιλανθρωπική του δράση. Ο Σέρβος μαζί με τη σύζυγό του, Γέλενα, είναι ιδρυτές του ιδρύματος «Novak Djokovic Foundation». Ένα ίδρυμα το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως: «Μια ομάδα παθιασμένων και αποφασισμένων ανθρώπων, που θέλουν να κάνουν τη διαφορά και που πιστεύουν βαθιά ότι κάθε παιδί έχει σημασία».

«Δίνοντας σε κάθε παιδί την ευκαιρία να λάβει ποιοτική προσχολική εκπαίδευση, του δίνουμε την ευκαιρία να προχωρήσει. Να γνωρίσει τη χαρά της επιτυχίας. Να πιστέψουν, τα παιδιά, ότι αξίζουν τα όνειρά τους», αναφέρει στη διακήρυξη του το NDF, το οποίο είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε το 2007, με στόχο μια πιο εύκολη ζωή για τα παιδιά που έχουν ανάγκη στη Σερβία.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η σύζυγός του έχουν δώσει πολλά λεφτά για την ενίσχυση των νοσοκομείων στη Σερβία, ενώ πολλές φορές έχουν βοηθήσει σε δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι παιδί του πολέμου, καθώς έχει μεγαλώσει στο Βελιγράδι, την εποχή που η Γιουγκοσλαβία δοκιμαζόταν κάτω από δύσκολες καταστάσεις.

Ο Σέρβος όταν ήταν μικρός είχε βρεθεί πολλές φορές σε καταφύγια με την οικογένειά του για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς, ενώ λέγεται ότι έδινε ραντεβού με την προπονήτριά του σε μέρη που είχαν ήδη βομβαρδιστεί, εικάζοντας ότι δεν θα χτυπηθούν ξανά από τις ΝΑΤΟικές βόμβες.

Η προπόνηση γινόταν σε άδειες πισίνες, σε παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, σε απόμακρες αλάνες. Ο Νόβακ παρόλα αυτά κατάφερε να γίνει ένας θρύλος του παγκοσμίου τένις, αλλά και ένας από τους σπουδαιότερους Σέρβους. Ο Νόλε δούλεψε πολύ και στο κομμάτι της εκπαίδευσης, αφού μιλά Σερβικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Αγγλικά. Ενας από τους καλύτερους στην ιστορία του τένις, αλλά και ένας από τους ανθρώπους που έχουν στιγματίσει τον παγκόσμιο αθλητισμό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ