Τέιλορ Φριτζ – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-3

Τέιλορ Φριτζ – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-3

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε σπουδαία πρόκριση στους «8» του Australian Open με 3-2 σετ (6-4, 4-6, 6-4, 3-6, 4-6) κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ στο κορυφαίο φετινό ματς του τουρνουά. Με τον Γιανίκ Σίνερ στα προημιτελικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια μεγαλειώδη εμφάνιση κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ επικράτησε με 3-2 σετ (6-4, 4-6, 6-4, 3-6, 4-6) μετά από 3 ώρες και 24 λεπτά και προκρίθηκε για ακόμη μια χρονιά στους «8» του Australian Open!

Ο «ψυχωμένος» Έλληνας τενίστας επέστρεψε από το 1-2 απέναντι στον Αμερικανό τενίστα και με μια επική ανατροπή πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά όπου θα βρει στον δρόμο του τον Ιταλό, Γιανίκ Σίνερ.

Κατάθεση ψυχής στο court και δίκαιη πρόκριση! Το πίστευε, το πάλεψε και νίκησε! Και τώρα κοιτάει, γιατί όχι, και ως τον τελικό!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Φάνηκε από την αρχή πως θα επρόκειτο για θρίλερ. Οι δύο παίκτες πήγαιναν… game-game μέχρι το 3-3, υπερασπιζόμενοι αμφότεροι το σερβίς τους. Ωστόσο, στο πιο κρίσιμο σημείο ο Φριτζ έκανε break και προηγήθηκε με 4-3. Ο Τσιτσιπάς δεν βρήκε επιστροφές στο σερβίς του αντιπάλου του και ο Αμερικανός έκανε το 1-0 με 6-4 στο πρώτο σετ.

Ίδια εικόνα μέχρι ενός σημείου και στο δεύτερο σετ. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 5-4. Στο 10ο game ο Φριτζ σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ, αλλά ο Στέφανος βρήκε το πρώτο του break point σε… set point, το οποίο πήρε με λάθος του Φριτζ σε φόρχαντ! 1-1 λοιπόν.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τέσσερα break point του Φριτζ, αλλά ο Τσιτσιπάς τα έσβησε κάνοντας το 1-0. Ξανά ένα break έκανε τη διαφορά, με τον Αμερικανό να σπάει το σερβίς του αντιπάλου εξαιτίας λαθών του Στέφανου στο backhand, να κάνει το 4-3 και τελικά να επικρατεί στο σετ με 6-4 (ακριβώς ίδιο σκορ για τρίτο σερί σετ!).

Στο τέταρτο σετ ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε σερβίροντας καλά, προηγήθηκε 2-1, o Φριτζ έκανε το 2-2 και με άσο ο Τσιτσιπάς το 3-2. Με έναν ακόμη winner ο Φριτζ έκανε το 3-3, ενώ στο game ο Τσιτσιπάς δέχτηκε παρατήρηση για coaching. Ωστόσο έκανε το 4-3 με love service game και στη συνέχεια ο Στέφανος έκανε break από φόρχαντ στο φιλέ του Αμερικανού. 6-3 και όλα θα κρίνονταν στο πέμπτο και τελευταίο σετ.

Εκεί μέχρι το 4-4 οι παίκτες κρατούσαν το σερβίς τους και όλα έδειχναν ότι πιθανότατα η πρόκριση θα κρινόταν στο tie break. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς βρήκε break από λάθος του Φριτζ που ανέβηκε στο φιλέ και έχασεο ουσιαστικά δικό του πόντο και τελικά ο αγώνας έκλεισε με χαμένη επιστροφή του Φριτζ σε smash του Έλληνα πρωταθλητή για το τελικό 6-4 στο πέμπτο σετ.

3-2 λοιπόν μετά από ένα χιτσκοκικό παιχνίδι και σπουδαία πρόκριση για τον Στέφανο, που συνεχίζει να ονειρεύεται!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ