Όταν ο Τσιτσιπάς «τρέλανε» ξανά τον πλανήτη! (vids)

Όταν ο Τσιτσιπάς «τρέλανε» ξανά τον πλανήτη! (vids)

Το περσινό «θαύμα» απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ, οδηγός του Στέφανου Τσιτσιπά στην επική ανατροπή επί του Τέιλορ Φριτζ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανάγκασε για μια ακόμα φορά ολόκληρο τον πλανήτη να υποκλιθεί στα πόδια του! Ο Ελληνας τενίστας με μια επική ανατροπή απέκλεισε τον Τέιλορ Φριτζ (Νο. 22 στον κόσμο) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν.

Ο 23χρονος βρέθηκε πίσω με 1-0 και 2-1 σετ, αλλά δεν τα παράτησε. Πάλεψε, ισοφάρισε δύο φορές και στο τέλος πανηγύρισε μια τεράστια νίκη, που του δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει να ονειρεύεται τον πρώτο του τίτλο Γκραντ Σλαμ και φυσικά τόνισε την ψυχολογία του ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης που ακολουθεί με τον Γιάνικ Σίνερ (Νο. 10).

Μια νίκη που απέδειξε περίτρανα ότι ο συμπατριώτης μας έχει δουλέψει πολύ και στο πνευματικό κομμάτι, καθώς δεν λύγισε όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και είδε τον Αμερικανό να πετάει μέσα στο κορτ, να βγάζει απίστευτα χτυπήματα και να είναι ένα σετ μακριά από την πρόκριση. Αυτή είναι η δεύτερη επική ανατροπή που έχει κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Αυστραλιανό Οπεν, με τον Ελληνα τενίστα να προκαλεί και πάλι… πανζουρλισμό στους Ελληνες που είχαν την τύχη και την ευτυχία να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τον Τέιλορ Φριτζ.

Η πρώτη και μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του παγκόσμιου τένις ήταν αυτή που έκανε την περσινή σεζόν στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν, όταν απέκλεισε με 3-2 σετ τον Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά ο Ελληνας τενίστας με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και έφτασε μια τεράστια νίκη, που… τρέλανε όλον τον πλανήτη!

Ο Ράφα είχε πάρει το πρώτο σετ με 6-3 και το δεύτερο με 6-2 και όλα έδειχναν ότι θα φτάσει σε μια εύκολη νίκη. Ο Στέφανος Τστισιπάς, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και υποχρέωσε τον Ναδάλ σε μία από τις πιο οδυνηρές ήττες της καριέρας του. Ο συμπατριώτης μας είχε κατακτήσει το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-4 και είχε μειώσει σε 2-1, ενώ στη συνέχεια είχε πάρει το τέταρτο σετ με 6-4. Οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν σε πέμπτο σετ, το οποίο ο Ελληνας τενίστας πήρε με 7-5 και μαζί μία από τις σπουδαιότερες νίκες στην ιστορία του τένις. Ένα από τα «θαύματα» του αθλητισμού.

Φέτος, έχοντας πλέον το know how από πέρσι, γνώριζε ότι μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή, ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω με 2-1 σετ. Ηξερε ότι μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι. Το πίστεψε, το κυνήγησε και έκανε. Μια επική ανατροπή, μια καρυδάτη ανατροπή, μια ανατροπή… τίτλου!

Δείτε τα highlights από την περσινή νίκη επί του Ναδάλ:

Και τα αντίστοιχα από τη φετινή ανατροπή επί του Φριτζ:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ