Τζόκοβιτς: «Αν πρέπει να κάνω το εμβόλιο θα εγκαταλείψω το Roland Garros» (pic)

Τζόκοβιτς: «Αν πρέπει να κάνω το εμβόλιο θα εγκαταλείψω το Roland Garros» (pic)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε πως δεν θα συμμετάσχει σε μελλοντικά Grand Slam αν είναι απαραίτητο να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Μετά την απέλασή του από την Αυστραλία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έσπασε τη σιωπή του και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «BBC», μίλησε για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμό του από το Australian Open και τόνισε ότι δεν θα παίξει σε μελλοντικά τουρνουά εάν απαιτείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω. Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να χειριστούν αυτόν τον ιό και να δουν, ελπίζω, σύντομα ένα τέλος», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πολλή κριτική και καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι βγαίνουν με διαφορετικές θεωρίες για το πόσο τυχερός ήμουν ή πόσο βολικό ήταν όλο αυτό. Αλλά κανείς δεν είναι τυχερός και βολικός να κολλήσει τον Covid. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν και εξακολουθούν να παλεύουν με τον Covid σε όλο τον κόσμο.

Λοιπόν, το παίρνω πολύ σοβαρά, δεν μου αρέσει να σκέφτεται κάποιος ότι έχω κάνει κακή χρήση ή προς όφελός μου, προκειμένου, ξέρετε, να πάρω θετικό τεστ PCR και τελικά να πάω στην Αυστραλία. Ήμουν πραγματικά λυπημένος και απογοητευμένος με τον τρόπο που τελείωσαν όλα για μένα στην Αυστραλία. Δεν ήταν εύκολο.

Ο λόγος για τον οποίο απελάθηκα από την Αυστραλία ήταν επειδή ο Υπουργός Μετανάστευσης χρησιμοποίησε τη διακριτική του ευχέρεια για να μου ακυρώσει τη βίζα με βάση την αντίληψή του ότι μπορεί να δημιουργήσω κάποιο αίσθημα κατά της φορολογίας στη χώρα ή στην πόλη, με το οποίο διαφωνώ εντελώς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ