«3/5 πυροβολισμούς πετυχαίνω κεφάλι»: Κορυφαίος Ουκρανός τενίστας στον πόλεμο – Ανατριχίλα! (pics)

«3/5 πυροβολισμούς πετυχαίνω κεφάλι»: Κορυφαίος Ουκρανός τενίστας στον πόλεμο – Ανατριχίλα! (pics)

Μετά τον Σεργκέι Στακόφσκι, ένας ακόμα τενίστας επέστρεψε στο Κίεβο για να υπερασπιστεί την πατρίδα του απέναντι στους Ρώσους – Η συγκλονιστική ιστορία του Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ, πρώην Νο. 13 στον κόσμο, ο οποίος πήγε στην Τουρκία και εκπαιδεύτηκε από έναν πρώην στρατιωτικό και πλέον δηλώνει έτοιμος να πολεμήσει!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, με πάρα πολλούς μάλιστα που είχαν φύγει το προηγούμενο διάστημα να επιστρέφουν πίσω για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

Ενας από αυτούς είναι ο τενίστας Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ, πρώην Νο. 13 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος γύρισε στο Κίεβο και δηλώνει έτοιμος να πολεμήσει τους Ρώσους. Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο 33χρονος διηγείται με γλαφυρό τρόπο όσα έζησε τις τελευταίες ημέρες. Ο Ουκρανός αποκαλύπτει ότι μια μέρα πριν την έναρξη του πολέμου πήρε την αδερφή του και τη μητέρα και έφυγαν για την Τουρκία, όπου εκπαιδεύτηκε στο σημάδι από έναν πρώην στρατιωτικό για μία εβδομάδα και πλέον όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «3 στις 5 βολές που ρίχνει βρίσκουν κεφάλι».

Ο Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ, ο οποίος στην καριέρα του είχε 444 νίκες σε 764 παιχνίδια (444/320) και κατέκτησε 13 τίτλους (3 ATP, 10 ITF), περιγράφει το ταξίδι που έκανε μέχρι να επιστρέψει στο Κίεβο, τονίζοντας ότι από την Τουρκία πήγε στην Αμερική, από εκεί στο Ζάγκρεμπ, μετέπειτα στην Πολωνία και στη συνέχεια οδικώς στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ένας… Γολγοθάς, αλλά δεν πτοήθηκε στιγμή και πλέον βρίσκεται στο Κίεβο και δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί την πατρίδα του. «Η αλήθεια είναι μαζί μας και αυτή είναι η γη μας. Θα μείνω στο Κίεβο μέχρι να νικήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως έναν «τρελό δικτάτορα».

Λίγες ώρες μετά το μήνυμα που ανέβασε στο Instagram, ο Ντολγκοπόλοφ δημοσίευσε ένα story, με τη φωτογραφία να δείχνει το όπλο, αλλά και τον υπόλοιπο στρατιωτικό οπλισμό που έχει αγοράσει ο Αλεξάντρ, ο οποίος συνόδευσε το ποστ με τη φράση: «Παλια ήταν ρακέτες, τώρα αυτό…».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο μέτωπο βρίσκεται επίσης ο Σεργκέι Στακόφσκι, πρώην Νο.31 στον κόσμο. Ο Ουκρανός τενίστας έχει αφήσει τη ρακέτα του και τριγυρνάει στους δρόμους τους Κιέβου, φορώντας παραλλαγή και κρατώντας στα χέρια του όπλο.

Το μήνυμα του Ντολγκοπόλοφ:

«Η έναρξη του πολέμου με βρήκε στην Τουρκία, όπου ταξίδεψα μια ημέρα πριν τη ρωσική εισβολή, έχοντας μαζί τη μητέρα μου και την αδερφή μου. Οι πληροφορίες που υπήρχαν ανέφεραν ότι θα ξεκινούσε πόλεμος και το Κίεβο θα δεχόταν μεγάλη επίθεση. Ηξερα ότι μόλις άρχιζε ο πόλεμος θα υπήρχε πανικός και ήθελα τις πρώτες ημέρες να επικεντρωθώ στη συλλογή χρημάτων για τον στρατό, αλλά και στη σωστή πληροφόρηση για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία. Πλέον, δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να μην γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια γι’ αυτόν τον πόλεμο και ποιος πραγματικά τον ξεκίνησε.

Παράλληλα, άρχισα να εξασκούμαι στο σημάδι, έχοντας για 5-7 ημέρες τη βοήθεια ενός πρώην στρατιωτικού. Ηταν πρόθυμος να με βοηθήσει, όταν άκουσε τον στόχο μου. Δεν είμαι ράμπο, αλλά πλέον νοιώθω αρκετά άνετα με τα όπλα. Εχω εξοικειωθεί και μπορώ να πω ότι 3 στις 5 φορές που θα ρίξω θα βρω κεφάλι, ακόμα και από τα 25 μέτρα. Μαζί με την εξάσκηση στο σημάδι, άρχισα να καταστρώνω ένα πλάνο για την επιστροφή μου στην Ουκρανία. Βρήκα μερικούς που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Ουκρανία μέσω ΗΠΑ.

Μόλις ετοιμαστήκαμε αρχίσαμε το ταξίδι μας για την πατρίδα. Πήραμε αλεξίσφαιρα γιλέκα από τις ΗΠΑ και πετάξαμε για το Ζάγκρεμπ, όπου αγοράσαμε όλα όσα χρειαζόμασταν. Μαζί με τα υπόλοιπα αγοράσαμε και θερμικά κιάλια. Στη συνέχεια οδήγησα μέχρι την Πολωνία, από εκει μπήκα στην Ουκρανία και πλέον βρίσκομαι στο Κίεβο.

Εδώ είναι το σπίτι μου και θα το υπερασπιστώ. Με όλους όσους έμειναν πίσω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους διάσημους που βρίσκονται στο μέτωπο. Εχω μεγάλο σεβασμό για όσα κάνουν. Είμαι πολύ περήφανος για την πατρίδα μου και το πόσο ενωμένοι είμαστε, παρά την πίεση που δεχόμαστε από τον… τρελό δικτάτορα. Η αλήθεια είναι μαζί μας και αυτή είναι η γη μας. Θα μείνω στο Κίεβο μέχρι να νικήσουμε»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ