Σάκκαρη – Ριμπάκινα 2-0: «Πέταξε» για τα ημιτελικά η Σάκκαρη

Σάκκαρη – Ριμπάκινα 2-0: «Πέταξε» για τα ημιτελικά η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν απολαυστική απέναντι στην Έλενα Ριμπάκινα και επικρατώντας με 2-0 σετ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Indian Wells.

«Σίφουνας» στα ημιτελικά του Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ(7-5,6-4) της Έλενα Κριμπάνικα και πήρε το εισιτήριο για τους «4» του τουρνουά στην Αμερική.

Η Σάκκαρη πήρε με δύσκολη ανατροπή το πρώτο σετ, ενώ επέβαλε εξ αρχής τον ρυθμό της στο δεύτερο. Η Ελληνίδα τενίστρια θα τεθεί αντιμέτωπη με τη νικήτρια της αναμέτρησης, ανάμεσα στην Ισπανή Παντόσα, Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη και τη Ρωσία Κουντερμέτοβα (νο.24) της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο αγώνας 

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για την 26χρονη, η οποία είδε την τενίστρια από το Καζακστάν να κάνει το μπρείκ στο δεύτερο γκείμ και να παίρνει γρήγορα προβάδισμα με 0-2. Ωστόσο στη συνέχεια η Σάκκαρη έβγαλε… αντίδραση βρίσκοντας τα ψυχικά αποθέματα, για να κάνει την ανατροπή αφού έχανε με 4-1.

Αρχικά έκανε break στο έβδομο game, μειώνοντας σε 4-3 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της, φέρνοντας το παιχνίδι σε ισορροπία. Ωστόσο έδειξε την ανωτερότητά της και στο κρίσιμο ενδέκατο game, στο οποίο έκανε το 6-5 και κατέκτησε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη επέβαλε εξ αρχής τον ρυθμό της χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Κριμπάνικα κατακτώντας το σετ και την νίκη με 6-4.

Η καζάκα τενίστρια πήρε το προβάδισμα 0-40, ωστόσο η Ελληνίδα κατάφερε να σβήσει τέσσερα break points και έκανε το 1-1. Η Σάκκαρη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό , καθώς έκανε break στο τρίτο game (2-1), ενώ έφτασε μια ανάσα από το να κάνει και δεύτερο break στο πέμπτο game, με τη Ριμπάκινα να σβήνει ένα break point και να μειώνει 3-2.

Οι δύο αθλήτριες διατήρησαν το σερβίς της μέχρι το τέλος με την Σάκκαρη να φτάνει στο 6-4, παίρνοντας έτσι το «χρυσό» εισιτήριο για τους «4» του Indian Wells.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ