Ναδάλ: «Δυσκολευόμουν να αναπνεύσω»

Ναδάλ: «Δυσκολευόμουν να αναπνεύσω»

Ο Ράφαελ Ναδάλ ηττήθηκε στον τελικό του Indian Wells από τον Τέιλορ Φριτς και όπως δήλωσε αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, ακόμα και στην αναπνοή.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, αφού παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Τέιλορ Φριτς στο μεταξύ τους τελικό στο Indian Wells Masters, τόνισε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο παιχνίδι του τίτλου και αυτό τον εμπόδιζε να αναπνεύσει φυσιολογικά.

«Είχα έναν πόνο, ειλικρινά. Είχα προβλήματα στην αναπνοή μου. Δεν ξέρω αν είναι από τα πλευρά, δεν γνωρίζουμε ακόμα. Όταν ανέπνεα και κινούμουν, ένιωθα σαν μια βελόνα να με τσιμπάει. Ζαλιζόμουν γιατί ήταν επίπονο. Είναι ένας πόνος που με περιόριζε πολύ. Δεν είναι μόνο ο πόνος, δεν νιώθω καλά γιατί επηρέαζε την αναπνοή μου.

Την ήττα μου τη δέχθηκα αμέσως, πριν καν τελειώσει το ματς. Όμως, υποφέρω από τον τραυματισμό μου, ειλικρινά», είπε ο Ναδάλ στους δημοσιογράφους μετά την ήττα με 6-3, 7-6(4) από τον Φριτς.

Τα σημάδια της καταπόνησης του κορμιού του Ναδάλ, είχαν εμφανιστεί από τον ημιτελικό κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ όταν στο ξεκίνημα του 3ου σετ είχε ζητήσει την είσοδο του φυσιοθεραπευτή.

«Προσπάθησα για το καλύτερα. Δεν ήταν η μέρα μου. Συμβαίνουν αυτά. Έχω την εμπειρία από παρόμοιες καταστάσεις. Σήμερα ήταν δύσκολο να παίξω έναν τελικό σαν κι αυτόν. Προσπάθησα μέχρι το τέλος. Αν και είχα τις ευκαιρίες μου στο 2ο σετ, δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Είναι δύσκολη η ανάλυση από την πλευρά μου γιατί δεν ήμουν ικανός να κάνω πολλά πράγματα. Δεν είναι η ώρα να μιλάμε γι’αυτά ακόμα κι αν ήταν προφανές ότι δεν μπορούσα σήμερα. Ήταν τελικός. Προσπάθησα. Έχασα από έναν σπουδαίο αντίπαλο».

Για την τεράστια εξέλιξη στο παιχνίδι του Τέιλορ Φριτς το τελευταίο διάστημα. «Έπαιξε πολύ καλά. Είχε ορισμένα σπουδαία παιχνίδια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ειδικά το χθεσινό στα ημιτελικά με τον Ρούμπλεφ. Κατά τη γνώμη μου, η νίκη του χθες ήταν μεγαλύτερη από σήμερα γιατί είχε έναν δυσκολότερο αντίπαλο μπροστά του χθες. Είναι προφανές ότι έχει βελτιωθεί. Είναι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για τον ίδιο στη χρονιά. Θα έχει την ευκαιρία να πλησιάσει το Top10 πολύ σύντομα», είπε για τον Αμερικανό ο Ναδάλ, χωρίς να γνωρίζει ότι η νίκη του Φριτς τον έφερε στο Νο8 του κόσμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ