Ο Σάτσκο στο «10»: «Να αποβληθούν οι Ρώσοι – Με αυτά τα χρήματα μας σκοτώνουν» (vids)

Ο Σάτσκο στο «10»: «Να αποβληθούν οι Ρώσοι – Με αυτά τα χρήματα μας σκοτώνουν» (vids)

Το No.1 του ουκρανικού τένις, Βιτάλι Σάτσκο, μιλάει αποκλειστικά στο «10» για τις τραγικές στιγμές που ζουν οι συμπατριώτες του και ζητάει να αποβληθούν από τις διοργανώσεις των ATP και WTA οι Ρώσοι.

Ενας μήνας συμπληρώθηκε (24/2 – 24/3) από την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους και ένα σύννεφο… οργής και αγανάκτησης να πλανάται πάνω από τη χώρα.

Η λαίλαπα του πολέμου έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα της, με τους Ουκρανούς, όμως, παρά τις σφοδρές επιθέσεις που δέχονται καθημερινά από τα ρωσικά στρατεύματα, να αντέχουν στο σφυροκόπημα και να υπερασπίζονται μέχρι θανάτου την πατρίδα τους.

Οι εικόνες… αποκάλυψης που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από τα ειδησιογραφία πρακτορεία αποτυπώνουν πλήρως το δράμα που ζουν οι Ουκρανοί που έχουν μείνει πίσω, με τους καθημερινούς βομβαρδισμούς των Ρώσων να έχουν ισοπεδώσει ολόκληρες πόλεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ukraine (@ukraine)

Το αρχικό σοκ για τη εισβολή έχει δώσει πλέον τη θέση του στην οργή και την αγανάκτηση, με ολόκληρο τον πλανήτη να συμπαραστέκεται έμπρακτα στην Ουκρανία και να ζητάει εδώ και τώρα να σταματήσει ο πόλεμος, πιέζοντας τον Πούτιν μέσω μποϊκοτάζ και κυρώσεων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ukraine (@ukraine)

Οικονομικές επιπτώσεις, που έχουν ως στόχο να γονατίσουν τη Ρωσία και να αναγκάσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματα από την Ουκρανία, με τις κυρώσεις να έχουν επηρεάσει και τον ρωσικό αθλητισμό. Η FIFA και η UEFA απέκλεισαν τις ρώσικες και τις λευκορώσικες (εθνικές και συλλόγους) ομάδες από τις διοργανώσεις τους, όπως επίσης και η Euroleague, με τις ΤΣΣΚΑ, Ούνικς και Ζενίτ να αποβάλλονται.

Κυρώσεις έχουν επιβληθεί και από άλλες ομοσπονδίες, όπως είναι η ITF. Η παγκόσμια ομοσπονδία τένις, η οποία απέβαλλε τις δύο χώρες από Davis Cup (άνδρες) και το FED Cup (γυναίκες). Παρόλα αυτά οι ATP και WTA αφήνουν τους Ρώσους και τους Λευκορώσους να αγωνίζονται στις διοργανώσεις της, γεγονός που έχει εξοργίσει την ουκρανική κοινότητα.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Νο.1 αυτή τη στιγμή του ουκρανικού τένις, Βιτάλι Σάτσκο (Νο. 222 στον κόσμο), ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στο «10» ζήτησε να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις και να αποβληθούν οι Ρώσοι τενίστες. Όπως ανέφερε ο 24χρονος, από αυτές τις διοργανώσεις (ATP και WTA) οι τενίστες και οι τενίστριες κερδίζουν χρήματα, τα οποία στη συνέχεια φορολογούνται στη Ρωσία και χρησιμοποιούνται για πολεμικό υλικό. «Δεν είναι αρκετές οι κυρώσεις. Πρέπει να επιβληθούν πιο αυστηρότερες. Οι Ρώσοι αθλητές κερδίζουν χρήματα από αυτές τις διοργανώσεις και πληρώνουν φόρους στη χώρα τους, οι οποίοι στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για πολεμικό υλικό. Με αυτά τα χρήματα οι Ρώσοι σκοτώνουν Ουκρανούς», ανέφερε στο «10», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την οργή του για τις αποφάσεις των δύο αρχών, που ελέγχουν ουσιαστικά το παγκόσμιο τένις.


Ο Βιτάλι αυτό το διάστημα βρίσκεται στη Γαλλία, όπου τις προηγούμενες ημέρες έπαιξε στο τουρνουά της Λιλ. Εκεί έφτασε μέχρι τους «16», όπου αποκλείστηκε από τον Κουεντίν Χάλις με 2-0 σετ. Ο 24χρονος είναι το Νο.1 του ουκρανικού τένις, έχοντας αφήσει πλέον στη δεύτερη τον Σεργκέι Στακόφσκι (Νο. 240) και στην τρίτη τον Ιλία Μαρτσένκο (Νο. 252).

Ο Σάτσκο κατάγεται από την περιοχή Κρεμεντσούκ, που βρίσκεται στη ανατολική πλευρά της Ουκρανίας. Βορειανατολικά βρίσκεται η Πολτάβα και νοτιοανατολικά η Ζαπορίζια. Ο ίδιος και οι γονείς του έχουν φύγει από την Ουκρανία και ζουν μόνιμα στην Τσεχία, αλλά οι συγγενείς του έχουν μείνει πίσω και ακούν καθημερινά τις σειρήνες του πολέμου να ηχούν.

«Ακούγονται καθημερινά σειρήνες. Είναι πολύ επικίνδυνα. Εγώ και οι γονείς μου μένουμε στην Τσεχία τα τελευταία 16 χρόνια, αλλά έχω συγγενείς που βρίσκονται ακόμα εκεί. Οι Ρώσοι δεν έχουν φτάσει ακόμα στο Κρεμεντσούκ, αλλά η πόλη έχει ερημώσει», ανέφερε και κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει στο πλευρό της Ουκρανίας και να συνεχίζει να τη στηρίζει τη χώρα του, μποϊκοτάροντας παράλληλα οτιδήποτε ρωσικό. «Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει και να βοηθάει έμπρακτα την Ουκρανία. Πρέπει όλοι να αγνοήσουν και να μποϊκοτάρουν οτιδήποτε προέρχεται από τη Ρωσία».

Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η Ρωσία στην Ουκρανία είναι άνισος. Ενας πόλεμος μεταξύ Γολιάθ και Δαυίδ. Όμως, οι Ρώσοι όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος αυτό τον ένα μήνα, δεν μπορούν να… υποδουλώσουν την ουκρανική ψυχή. Μπορεί να καταστρέφουν τα κτίρια, αλλά το ηθικό των Ουκρανών παραμένει υψηλό και άπαντες πιστεύουν στη νίκη. Στη νίκη, τη δικαίωση και την παραδειγματική τιμωρία της Ρωσίας. «Η Ουκρανία κερδίζει ήδη αυτό τον πόλεμο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να βγούμε νικητές. Είναι λυπηρό, όμως, ότι η Ουκρανία θα πληρώσει τόσο μεγάλο τίμημα», κατέληξε ο Βιτάλι Σάτσκο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ukraine (@ukraine)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ