«Καμπάνα» για τον Νικ Κύργιο

«Καμπάνα» για τον Νικ Κύργιο

Γιατί τιμωρήθηκε με πρόστιμο 35.000 δολαρίων ο Κύργιος.

Με πρόστιμο 35.000 δολαρίων τιμωρήθηκε ο Νικ Κύργιος για τη συμπεριφορά του στην ήττα που γνώρισε στον 4ο γύρο του Miami Open από τον Γιάνικ Σίνερ, όταν επέκρινε τον διαιτητή κι έσπασε τη ρακέτα του, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της ATP.

Αφού επέπληξε επανειλημμένα τον διαιτητή, Κάρλος Μπερνάρντες, επειδή απέτυχε να ελέγξει το κοινό στο τουρνουά 1000άρι τουρνουά της Φλόριντα, την περασμένη Τρίτη, ο Κύργιος έλαβε ποινή πόντου στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ επειδή είπε σε έναν φίλο του στις εξέδρες ότι «θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά ως ρέφερι».

Στη συνέχεια, ο ομογενής Αυστραλός έλαβε κι άλλη ποινή – δίνοντας στον Ιταλό αντίπαλό του την ευκαιρία να κάνει break στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ – φωνάζοντας επανειλημμένα «τι είναι αντιαθλητικό;» στον Μπερνάρντες και μετά πήγε στον πάγκο του, όπου χτύπησε με μανία τη ρακέτα του στο κορτ.

Η ATP ανέφερε ότι στον Κύργιο επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 δολαρίων για προσβλητικά λόγια, 10.000 δολαρίων για αντιαθλητική συμπεριφορά και 20.000 δολαρίων για λεκτική κακοποίηση.

Ερωτηθείς μετά τον αγώνα για τη συμπεριφορά του, ο Κύργιος υπερασπίστηκε τον χαρακτήρα του, ενώ συνέχισε τα παράπονά του εναντίον του διαιτητή. Το περιστατικό ακολούθησε ένα ξέσπασμα στο Indian Wells νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όπου ο Κύργιος έχασε την ψυχραιμία του αφού ηττήθηκε στον προημιτελικό από τον Ράφαελ Ναδάλ, σπάζοντας τη ρακέτα του στο έδαφος, η οποία στη συνέχεια αναπήδησε και παραλίγο να χτυπήσει ένα ball boy.

Ζήτησε συγγνώμη μετά τον αγώνα και του επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 δολαρίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ