Αλκαράθ: «Νίκησα το φαβορί του τουρνουά»

Αλκαράθ: «Νίκησα το φαβορί του τουρνουά»

Ο Κάρλος Αλκαράθ χαρακτήρισε την νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά στο Barcelona Open ως την μεγαλύτερη της καριέρας στο χώμα και δηλώνει έτοιμος για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Κάρλος Αλακράθ που βρίσκεται στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 2-1 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά και για πρώτη φορά θα βρεθεί στα ημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης, συνεχίζοντας το εξαιρετικό ξεκίνημα τη φετινή σεζόν.

Μάλιστα ο 18χρονος Ισπανός τενίστας νίκησε για δεύτερη φορά τον Έλληνα πρωταθλητή σε τρεις αναμετρήσεις μέσα στο 2022 και πλέον έχει εξασφαλίσει την είσοδο του στο Τοp10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση ανέφερε πως νίκησε το φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά και ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας σε χωμάτινη επιφάνεια. Επιπλέον τόνισε πως είναι έτοιμος να κατακτήσει τον τίτλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλκαράθ: 

«Προφανώς ήταν η μεγαλύτερη νίκη μου στη χωμάτινη επιφάνεια. Ήταν απίστευτο το παιχνίδι που έκανα και απίστευτη ατμόσφαιρα που έζησα στο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα, ο κόσμος, το επίπεδο που αγωνίστηκα ήταν όλα απίστευτα. Νομίζω ότι σήμερα νίκησα το φαβορί του τουρνουά. Παίζω σε απίστευτο επίπεδο και θεωρώ ότι είμαι έτοιμος να πάρω τον τίτλο».

«Ο Τσιτσιπάς είναι ένας τενίστας που παίζει πολύ καλά στη βασική γραμμή. Θα έλεγα ότι είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν να κινηθεί προς το φιλέ. Απόι την πλευρά μου έχω ένα καλό drop-shot και είναι για μένα ένα πολύ καλό “εργαλείο” που χρησιμοποιώ γι’ αυτές τις καταστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε από το μυαλό ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Σβάρτσμαν στο Μονακό και πίστεψα ότι με περίμενε κάτι ανάλογο. Ευτυχώς κατάφερα να διαχειριστώ καλύτερα το τελευταίο set και να πάρω τη νίκη».

«Πήγα στην τουαλέτα για να καθαρίσει το μυαλό από την απόδοση που είχα στο τέλος του 2ου set και συγκεντρώθηκα στο decider set. Είπα στον εαυτό μου να ξεχάσει τα πάντα να βγω στο 3ο set και να τα δώσω όλα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ