Γιανίκ Σίνερ – Στέφανος Τσιτσιπάς 0-2: Θριαμβευτική πρόκριση του Στέφανου στα ημιτελικά του Rome Masters (vids)

Γιανίκ Σίνερ – Στέφανος Τσιτσιπάς 0-2: Θριαμβευτική πρόκριση του Στέφανου στα ημιτελικά του Rome Masters (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Γιανίκ Σίνερ και πήρε μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Rome Masters όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (14/5, 15:30).

Τρομερός Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο Έλληνας τενίστας (No.4 στην παγκόσμια κατάταξη) πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 σετ (7-6, 6-2) κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ (No.10 στην παγκόσμια κατάταξη) μετά από μια συγκλονιστική μάχη 2 ωρών και 26 λεπτών.

Πλέον, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (No. 3 στην παγκόσμια κατάταξη) στα ημιτελικά του Rome Masters το Σάββατο (14/5) στις 15:30.

Οι δύο αθλητές θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα. Στη Μαδρίτη ο Γερμανός επικράτησε με 6-4, 3-6, 6-2, όμως γενικά ο Ελληνας πρωταθλητής έχει το «πάνω χέρι» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με επτά νίκες έναντι τεσσάρων. Οι δυο τους συναντήθηκαν φέτος σε ακόμη έναν ημιτελικό Masters, στο Μόντε Κάρλο, όπου ο Τσιτσιπάς νίκησε 6-4, 6-2, στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live της αναμέτρησης.

Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε πολύ δυνατά, έκανε το μπρέικ (0-2) και μετά από ένα γκέιμ που κράτησε 14,5 λεπτά, λύγισε τον Ιταλό και έφτασε στο 0-3. Ο Σίνερ απάντησε με μπρέικ (2-3) και έφερε το ματς στα ίσα (3-3).

Ο Τσιτσιπάς πέρασε μπροστά (3-4, 4-5), αλλά και πάλι ο Ιταλός ισόρροπησε την κατάσταση, κάνοντας το 5-5. Με δύο σερί άσους, ο Στέφανος έκανε το 6-5, ο Σίνερ έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί, μετά από μια σπουδαία μάχη, ο Στέφανος έφτασε στο 7-5 και κατέκτησε το 1ο σετ (6-7).

Ο Τσιτσιπάς έκανε φοβερή εκκίνηση και στο 2ο σετ και παρότι βρέθηκε πίσω με 1-0, έκανε την ανατροπή με μπρέικ και πήρε το προβάδισμα (1-3). Η συνέχεια ανήκε πλήρως στον Στέφανο, ο οποίος κυριάρχησε στο court, έκανε νέο μπρέικ (2-5) και έφτασε στη νίκη με 6-2.

Να σημειωθεί πως πριν το match point του Τσιτσιπά, υπήρξε διακοπή αρκετών λεπτών, καθώς ένας άνδρας κατέρρευσε στις κερκίδες λόγω της ζέστης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ