Γουίμπλεντον: Δωρεάν εισιτήρια σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Γουίμπλεντον: Δωρεάν εισιτήρια σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Οι διοργανωτές του Γουίμπλεντον έκαναν γνωστό πως θα δώσουν δωρεάν εισιτήρια για το τουρνουά σε Ουκρανούς πρόσφυγες.

Το Γουίμπλεντον θα δώσει στους Ουκρανούς πρόσφυγες δωρεάν εισιτήρια για τη «Μέση Κυριακή» του τουρνουά και θα δωρίσει 250.000 λίρες για όσους επλήγησαν από τη ρωσική εισβολή στη χώρα, όπως δήλωσαν σήμερα οι διοργανωτές του Grand Slam.

Όπως είναι γνωστό, το Γουίμπλεντον απαγόρευσε τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων παικτών στο τουρνουά, λόγω της ρωσικής εισβολής, με αποτέλεσμα το ATP Tour ανδρών και το WTA Tour γυναικών να μην μετρήσουν τους βαθμούς του τουρνουά στις κατατάξεις τους.

Η δωρεά των 250.000 λιρών θα γίνει στην πρωτοβουλία Tennis Plays for Peace και στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό για την Ουκρανία για λογαριασμό του Wimbledon, όπως ανέφεραν το All England Club και το Lawn Tennis Association.

«Την παραμονή του τουρνουά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε αυτούς που υποφέρουν τόσο πολύ λόγω της αδυσώπητης σύγκρουσης που επιβάλλεται στην Ουκρανία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του LTA, Σκοτ Λόιντ.

Το Γουίμπλεντον θα είναι ένα τουρνουά 14 ημερών από φέτος, με αγώνες προγραμματισμένους τη «Μέση Κυριακή», όπου παραδοσιακά υπήρχε ρεπό, καθώς οι διοργανωτές δεν χρειάζονται πλέον μια ολόκληρη ημέρα για να… φρεσκάρουν τα κορτ, λόγω της βελτιωμένης τεχνολογίας.

Η «Μέση Κυριακή» είναι επίσης γνωστή ως «Κυριακή του Λαού», επειδή, σε ορισμένες περιπτώσεις στο παρελθόν, τα εισιτήρια διατέθηκαν σε γενική πώληση εκείνη την ημέρα, όταν λόγω βροχής υπήρξε αναβολή ορισμένων αγώνων.

«Μαζί με τους Ουκρανούς πρόσφυγες θα υπάρχουν τη «Μέση Κυριακή» ήρωες του NHS (σ.σ. το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας) και την κοινωνική περίθαλψη και μια ποικιλία σχολείων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και κοινοτικών ομάδων» ανέφεραν οι δύο ενώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ