Μπαουτίστα Αγκούτ – Τσιτσιπάς 1-2: Πήρε τον τίτλο στη Μαγιόρκα και φουλάρει για το Wimbledon

Μπαουτίστα Αγκούτ – Τσιτσιπάς 1-2: Πήρε τον τίτλο στη Μαγιόρκα και φουλάρει για το Wimbledon

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ με 2-1 σετ και να φτάσει στην κατάκτηση του τουρνουά της Μαγιόρκα, που είναι και ο πρώτος του στο γρασίδι.

Τον ένατο τίτλο της καριέρας του και πρώτο στην επιφάνεια του γρασιδιού κατάφερε να κατακτήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επιβλήθηκε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6 (2)) του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στο τουρνουά της Μαγιόρκα, δείχνοντας πανέτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση του Wimbledon.

Ο Έλληνας τενίστας είχε αρκετές αυξομειώσεις στην απόδοσή του, πήρε το πρώτο σετ, έχασε το δεύτερο και παρότι βρέθηκε μπροστά με 5-3 στο τρίτο το ματς πήγε στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως έδειξε την ποιότητά του και με τρομερό παιχνίδι μπόρεσε να φτάσει στη νίκη και στην κατάκτηση του τροπαίου.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης*

Ο Τσιτσιπάς άρχισε τον αγώνα με το πόδι πατημένο στο… γκάζι καθώς με απίστευτη έσπασε δύο φορές του σερβίς του Μπαουτίστα Αγκούτ και έφτασε πάρα πολύ εύκολα στο 4-0. Ο Ισπανός όμως αντέδρασε και με τρία σερί γκέιμ μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του σετ. Ο Στέφανος έκανε το 5-3, ο αντίπαλός του μείωσε σε 5-4, για να καθαρίσει εν τέλει το πρώτο σετ ο Έλληνας τενίστας με 6-4, για το 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Στέφανο, ο οποίος έφτασε άμεσα στο μπρέικ και κατάφερε να προηγηθεί με 3-1 στα γκέιμ, παίρνοντας ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα που το έφερνε με το 1,5 πόδι στη νίκη. Όμως ο Μπαουτίστα Αγκούτ είχε άλλα σχέδια, μιας και με μια τρομερή αντεπίθεση έφτασε στο σημείο όχι μόνο να ισοφαρίσει σε 3-3, αλλά να πάρει και τα επόμενα τρία γκέιμ, κάνοντας έτσι το 1-1 στα σετ.

Στο τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς συνήλθε από την ανατροπή και παίζοντας πολύ καλά έφτασε στο μπρέικ που του έδωσε τη δυνατότητα να προηγηθεί με 5-3 σερβίροντας για το ματς. Κάπου εκεί όμως ο Μπαουτίστα Αγκούτ μπόρεσε να επιστρέψει και να ισοφαρίσει σε 5-5. Οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους για το 6-6 και έτσι οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος ήταν απόλυτος και αποφασισμένος για τη νίκη, την οποία πέτυχε με 7-2, κάνοντας το 2-1 στα σετ και παίρνοντας τον τίτλο.

Tα σετ: 6-4, 3-6, 7-6 (2)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ