Τι άλλαξε στην Μαγιόρκα για τον Τσιτσιπά (vids+pics)

Τι άλλαξε στην Μαγιόρκα για τον Τσιτσιπά (vids+pics)

Κάτι παραπάνω από ένας απλός τίτλος για τον Ελληνα τενίστα – Τα κέρδη από το ισπανικό τουρνουά για τον 23χρονο ενόψει του Γουίμπλεντον.

Ηταν μεγάλη ευκαιρία για τον Στέφανο Τσιτσιπά και ο Ελληνας τενίστας δεν την άφησε να πάει ανεκμετάλλευτη. Ο 23χρονος την άρπαξε από τα μαλλιά και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο γρασίδι.

Αυτός ήταν επίσης ο δεύτερος τίτλος του στη φετινή σεζόν, μετά τον αντίστοιχο που είχε κατακτήσει στο Μόντε Κάρλο Masters τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και ο 9ος συνολικά στην καριέρα του Τσιτσιπά, που έφτασε παράλληλα τις 40 νίκες (40-13) μέσα στο 2022.

Ο Στέφανος εκτός από το βαρύτιμο τρόπαιο που πρόσθεσε στη συλλογή του, έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό 134.835 ευρώ που ήταν το έπαθλο του νικητή, αλλά και 250 βαθμούς στην κατάταξη της ATP, με τον Ελληνα τενίστα να επιστρέφει στο Top-5.

Από τους 250, οι 205 είναι «καθαροί» πόντοι (σ.σ δεν είχε να τους υπερασπιστεί), με τον 23χρονο να φτάνει τους 5.150 βαθμούς και να ανεβαίνει στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας πίσω του τον φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός, Κάσπερ Ρουντ (5050).

O συμπατριώτης μας επιστρέφει στην κορυφαία 5άδα της ATP και θα παραμείνει εκεί ό,τι και εάν συμβεί στο Γουίμπλεντον, αφού στη φετινή διοργάνωση δεν θα δοθούν βαθμοί ως  «αντίποινα» της ATP στην απόφαση της διοργανώτριας Αρχής του βρετανικού Grand Slam να απαγορεύσει τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Τσιτσιπάς πηγαίνει στο Γουίμπλεντον έχοντας δώσει 8 παιχνίδια στο γρασίδι (6-2), με τον Ελληνα τενίστα να παίζει για πρώτη φορά σε τρία τουρνουά προετοιμασίας. Συνήθως, μετά το Ρολάν Γκαρός ξεκουραζόταν και πήγαινε στο τρίτο Grand Slam της σεζόν με λιγοστά έως καθόλου παιχνίδια στο γρασίδι, με αποτέλεσμα να δέχεται σοκαριστικές ήττες. Όπως αυτή πέρσι από τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφό στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης με 3-0 σετ.

Το γρασίδι είναι η επιφάνεια που έχει τα χειρότερα αποτελέσματα ο Στέφανος, ο οποίος σε τέσσερις συμμετοχές στο Γουίμπλεντον έχει τρεις αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο (2017, 2019, 2021) και μία στον τέταρτο γύρο (2018), που ήταν και η καλύτερη επίδοση που είχε μέχρι τώρα στο βρετανικό Grand Slam. Φέτος, τα πράγματα, ωστόσο, είναι διαφορετικά.

Δούλεψε σκληρά μετά το Ρολάν Γκαρός και έπαιξε σε τρία τουρνουά (Στουτγκάρδη, Χάλε, Μαγιόρκα) κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το Γουίμπλεντον, με τον Ελληνα τενίστα μάλιστα να κατακτά τον τίτλο στην Ισπανία και να γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας αποδείξει ότι μπορεί να αποδώσει εξαιρετικά και στο γρασίδι, ταξιδεύει από την Ιβηρική στο Λονδίνο για να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Τον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του. Το έργο του δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αφού η κληρωτίδα του έπαιξε… άσχημο παιχνίδι και τον έστειλε στο χειρότερο δυνατό κομμάτι του κυρίως ταμπλό, όπου υπάρχουν επίσης μεταξύ άλλων οι Νικ Κύργιος, Ντένις Σαποβάλοφ, αλλά και ο περσινός φιναλίστ της διοργάνωσης, Ματέο Μπερετίνι. Στο ίδιο μέρος του ταμπλό (σ.σ αλλά από την κάτω πλευρά) βρίσκονται οι Ναδάλ και Αλιασίμ.

Ο Στέφανος, πάντως, είναι γεννημένος για τα δύσκολα και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Το ίδιο καλείται να κάνει και στο Γουίμπλεντον, όπου πηγαίνει για πρώτη φορά έχοντας κατακτήσει τίτλο στα τουρνουά προετοιμασίας. Ο συμπατριώτης μας στον πρώτο γύρο της βρετανικής διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Ελβετό, Αλεξάντερ Ρίτσαρντ (No192). Εάν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, στον δεύτερο γύρο θα συναντήσει έναν εκ των Τζόρνταν Τόμπσον (No68) και Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα (No87), ενώ στον τρίτο ο δρόμος του διασταυρώνεται με αυτόν του Νικ Κύργιου. Το πρώτο μεγάλο τεστ στη διοργάνωση για τον Ελληνα τενίστα. Στον 4ο γύρο, το ζευγάρι Τσιτσιπά – Κύργιου, διασταυρώνεται με αυτό του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ κόντρα στον Ντένις Σαποβάλοφ, ενώ εάν ο Στέφανος περάσει στα προημιτελικά το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει τον περσινό φιναλίστ, Ματέο Μπερετίνι.

Ενας δύσβατος δρόμος, με τον Στέφανο να έχει μπροστά του μεγάλες μάχες. Μάχες τις οποίες θα δώσει με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας γεμίσει αυτοπεποίθηση, μετά τον τίτλο στη Μαγιόρκα. Ενας τίτλος που μπορεί να του δώσει… φτερά και την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται για να φτάσει μακριά στο Γουίμπλεντον και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ