Sir Τσιτσιπάς στο Λονδίνο (3-0)

Sir Τσιτσιπάς στο Λονδίνο (3-0)

Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε με 3-0 σετ του Τζόρνταν Τόμσον και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο!

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το παιχνίδι με τον Τζόρνταν Τόμσον για τον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον, με τον Ελληνα τενίστα να επικρατεί με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 7-5) και να παίρνει την πρόκριση στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε με 3-0 σετ τον Φίλιπ Κραϊνοβιτς.

Ο συμπατριώτης μας έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στο πρώτο και το δεύτερο σετ και έφτασε σχετικά εύκολα στο 2-0, με τον Ελληνα τενίστα να κάνει συντήρηση δυνάμεων στο τρίτο σετ και παίζοντας έξυπνα στα τελευταία games να φτάνει στο 3-0.

Διαβάστε επίσης: Σάκκαρη – «Στόχος μου να φτάσω όσο πιο μακριά στο φετινό Wimbledon»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 29 winners και 24 αβίαστα λάθη, ενώ «έσπασε» πέντε φορές το σερβίς του Αυστραλού. Ο Τόμσον, που δεν κατάφερε επί της ουσίας να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στον Ελληνα τενίστα, είχε 13 winners και 29 αβίαστα λάθη, με τον συμπατριώτη μας να παίρνει 103 πόντους και τον Τζόρνταν 74.

Ο 23χρονος πραγματοποίησε μια πειστική εμφάνιση και «σφράγισε» το μεγάλο ραντεβού με τον Νικ Κύργιο. Το πρώτο δυνατό τεστ για τον Τσιτσιπά στο φετινό Γουίμπλεντον, αφού μέχρι τώρα αντιμετώπισε τενίστες πολύ χαμηλότερου επίπεδου. Ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ημιτελικός ή ακόμα και ο τελικός της βρετανικής διοργάνωσης.

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε το παιχνίδι με τον αέρα του φαβορί και στο τρίτο γκέιμ έσπασε το σερβίς του Αυστραλού (2-1). Στο 7ο γκέιμ έκανε ένα ακόμα μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 5-2. Στη συνέχεια σέρβιρε και χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα έφτασε στο 6-2 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον.

Στο δεύτερο σετ ο Τόμσον εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Στέφανου το 4ο γκέιμ και έκανε μπρέικ, με τον Αυστραλό να προηγείται με 3-1. Η χαρά του όμως δεν κράτησε για πολύ. Ο Ελληνας τενίστας απάντησε αμέσως με το ίδιο νόμισμα για το 3-2 και λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 3-3. Στο 7ο γκέιμ έκανε ένα ακόμα μπρέικ και προηγήθηκε με 4-3, ενώ στο 9ο έσπασε για τρίτη φορά μέσα στο δεύτερο σετ το σερβίς του Τζόρνταν για το 6-3 και το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος έκανε συντήρηση δυνάμεων, με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ μέχρι το 5-6. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε στις επιστροφές και κατάφερε να κάνει το νικητήριο μπρέικ. Με 7-5 έφτασε στο 3-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της βρετανικής διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ