Ναδάλ: Ο «ταυρομάχος» που αψηφά τη λογική και το χρόνο

Ναδάλ: Ο «ταυρομάχος» που αψηφά τη λογική και το χρόνο

Ο Ραφαέλ Ναδάλ απέδειξε για ακόμη μια φορά πως η καρδιά είναι το τελευταίο που γερνάει σε έναν κορυφαίο αθλητή.

Τι κι αν έχει συμπληρώσει το 36ο έτος της ηλικίας του! Τι κι αν ένιωσε ήδη από το πρώτο σετ ενοχλήσεις στο καταπονημένο από τραυματισμούς σώμα του. Ο Ράφα Ναδάλ έσφιξε τα δόντια και αγνοώντας την παρότρυνση του πατέρα του -που τον παρακολουθούσε από το box- να αποσυρθεί από την αναμέτρηση, συνέχισε και έφτασε εν τέλει στη νίκη απέναντι στον Τέιλορ Φρίτς με 3-2 σετ (3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6) κερδίζοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά του Wimbledon, εκεί που τον περίμενε ο Νικ Κύργιος.

Ωστόσο, η πολυαναμενόμενη αναμέτρηση με τον Ελληνοασυστραλό δεν θα γίνει, καθώς ο Ράφα χθες ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το Γουίμπλεντον λόγω του τραυματισμού που υπέστη στον προχθεσινό προημιτελικό, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι…

Ο Ισπανός τενίστας που έχει στη συλλογή του 22 Grand Slam τίτλους έχει ήδη κατακτήσει φέτος το Αυστραλιανό όπεν καθώς και το αγαπημένο του Roland Garros. Διοργανώσεις τις οποίες δεν ξεκίνησε σίγουρα ως φαβορί, όπως συνήθιζε να συμβαίνει τα προηγούμενα χρόνια. Είναι γνωστό άλλωστε πως τα πόδια και το κορμί του Ράφα δεν είναι στην κατάσταση που ήταν έπειτα από τους πολλούς τραυματισμούς που έχει υποστεί.

Ο Ναδάλ θεωρείται από πολλούς -και δίκαια ίσως- ως ο κορυφαίος στην ιστορία του αθλήματος όχι μόνο για τους τίτλους και τις διακρίσεις του, αλλά και για το γεγονός πως κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε μια χρυσή εποχή για το τένις όπου μαζί με τους Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς σάρωσαν τα τουρνουά δίνοντας επικές μονομαχίες για περίπου δύο δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης: Η αποκάλυψη του Κύργιου: «Ο ατζέντης μου με έβγαλε από παμπ στις 04:00 γιατί έπαιζα με τον Ναδάλ»

Αυτό που κάνει τον Ναδάλ να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από τις αναρίθμητες… ιδιορρυθμίες του που πολλές φορές προκαλούν τον εκνευρισμό και τη σάτιρα του κοινού, είναι οι εξαιρετικές αθλητικές ικανότητες του. Είναι με διαφορά ένας από τους πιο εκρηκτικούς αθλητές στο τουρ, ενώ διαθέτει αμέτρητες αντοχές, έχοντας τη δυνατότητα να διασχίζει το court σε πολύ λίγο χρόνο με μεγάλη ευκολία.

Με τον μεγάλο του αντίπαλο, Ρότζερ Φέντερερ, να βρίσκεται εδώ και καιρό στη «δύση» της καριέρας του περιμένοντας ουσιαστικά να αγωνιστεί για τελευταία φορά, ο Ναδάλ συνεχίζει να κάνει υπερβάσεις των ανθρώπινων ορίων. Ποιος άλλος θα μπορούσε αλήθεια στα 36 να διατηρεί ένα αήττητο σερί 19 αγώνων σε μεγάλα τουρνουά και να βρίσκεται σε θέση να ολοκληρώσει το ημερολογιακό Grand Slam (να κατακτήσει δηλαδή και τα 4 majors σε ένα έτος).

Επιμέλεια: Στέργιος Σπυρόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ