Η… κατάρα του Τσιτσιπά «χτύπησε» τον Ρουν (vids)

Η… κατάρα του Τσιτσιπά «χτύπησε» τον Ρουν (vids)

Από το ζενίθ στο ναδίρ. Ο Δανός στις 30/5 απέκλεισε τον Τσιτσιπά στους «16» του Ρολάν Γκαρός και από τότε έχει πέντε σερί ήττες. Οι δύο από τενίστες εκτός top-100!

30 Μαΐου: Ο Χόλγκερ Ρουν κάνει το παιχνίδι της ζωής του και αποκλείει τον Στέφανο Τσιτσιπά στους «16» του Ρολάν Γκαρός (7-5, 3-6, 6-3, 6-4). Η σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του. Μια νίκη που θα έπρεπε να του δώσει ώθηση. Να τον γεμίσει αυτοπεποίθηση. Να τον εκτοξεύσει.

Εγινε όμως ακριβώς το αντίθετο. Σαν να χτύπησε… κατάρα τον 19χρονο Δανό (σ.σ Νο. 29 πλέον στον κόσμο), που από τότε αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι, έχοντας πέντε συνεχόμενες ήττες. Οι δύο μάλιστα από τενίστες που βρίσκονται εκτός 100άδας. Μετά τη νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά αντιμετώπισε τον Κάσπερ Ρουντ στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, με τον Νορβηγό να παίρνει τη νίκη στα 4 σετ και την πρόκριση στα ημιτελικά του γαλλικού Grand Slam. Μια ήττα που μπορεί να πει κανείς ότι ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, αφού ο Σκανδιναβός είναι ένας τενίστας που βρίσκεται στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι ένας από τους κορυφαίους στο χώμα.

Διαβάστε επίσης: Ο Ελληνας «μαέστρος» πίσω από τη νέα βασίλισσα του Γουίμπλεντον (pics+vids)

Μετά το Ρολάν Γκαρός ο Δανός ξεκουράστηκε και επέστρεψε στη δράση στις 13 Ιουνίου, όταν αντιμετώπισε τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα στον πρώτο γύρο του τουρνουά του Χάλε. Ηταν το πρώτο παιχνίδι που έδωσε ο Χόλγκερ φέτος στο γρασίδι, με τον Ισπανό να παίρνει τη νίκη με 6-3, 7-6. Ενας πρόωρος αποκλεισμός για τον νεαρό, που δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στο 250άρι τουρνουά του Ιστμπουρν. Νέα πρόκληση, νέος οδυνηρός αποκλεισμός. Αυτή τη φορά από τενίστα πολύ χαμηλότερου επιπέδου. Από τον Ράιαν Πένιστον, Νο. 180 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Βρετανός επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ (4-6, 7-6, 6-1). Δύο αγώνες στο γρασίδι, δύο σερί ήττες για τον Χόλγκερ Ρουν, που πήγε στο Γουίμπλεντον με… κομμένα τα φτερά και έχοντας στην πλάτη του τρεις συνεχόμενες ήττες.

Ούτε, όμως, στο Λονδίνο κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, αφού αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Μάρκος Χιρόν (6-3, 7-5, 6-4). Ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε την απογοητευτική εμφάνιση του Δανού και πήρε τη νίκη στα τρία σετ. Ο Χόλγκερ γνώρισε τέταρτη σερί ήττα και αποκλείστηκε σε τρίτο συνεχόμενο τουρνουά στον πρώτο γύρο. Ο 19χρονος ολοκλήρωσε τη grass season με 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και τρεις οδυνηρούς αποκλεισμούς.

Ο Ρουν έψαχνε εναγωνίως να επιστρέψει στις νίκες. Πίστευε ότι θα τα κατάφερνε στο 250άρι τουρνουά του Μπάσταντ. Σε μια χωμάτινη διοργάνωση. Οι αγαπημένες του Χόλγκερ, με την κλήρωση να φέρνει τον νεαρό αντιμέτωπο με τον Μαρκ Ανδρεά Χάσλερ, Νο. 105 στον κόσμο. Μπήκε στο κορτ με τον αέρα του φαβορί, αλλά έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι. Ο έμπειρος Ελβετός επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και ανάγκασε τον Δανό στην πέμπτη συνεχόμενη ήττα του και 18η συνολικά στη φετινή σεζόν σε 45 αναμετρήσεις (27/18).

Από το ζενίθ στο ναδίρ για τον 19χρονο, ο οποίος κατάφερε να αποκλείσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός και από τότε έχει πάρει την κάτω βόλτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ