Τσιτσιπάς: «Η απουσία του Ναδάλ από το Μόντρεαλ είναι σίγουρα μία βοήθεια»

Τσιτσιπάς: «Η απουσία του Ναδάλ από το Μόντρεαλ είναι σίγουρα μία βοήθεια»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε την κλήρωση του Μόντρεαλ και τόνισε πως η απουσία του Ράφα Ναδάλ από τη διοργάνωση θα είναι μία βοήθεια για τους υπόλοιπους.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στην κλήρωση του Μόντρεαλ όπως και ο Κάρλος Αλκαράθ, με τον Έλληνα τενίστα να μιλάει τόσο για την απουσία του Ράφα Ναδάλ από το τουρνουά.

Ακόμη, ο Έλληνας τενίστας για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι το Race για εκείνον, ενώ ξεκαθάρισε ότι έτσι κι αλλιώς το τουρνουά του Μόντρεαλ έχει ιδιαίτερη σημασία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν θα έλεγα ότι η απουσία του Ναδάλ είναι καλό ή κακό, αλλά σίγουρα βοηθάει λίγο τους υπόλοιπους», είπε ο Νο5 του κόσμου. «Ο Ναδάλ έχει κερδίσει πάρα πολλούς τίτλους. Μας λείπει, αλλά η απουσία του είναι σίγουρα μια μικρή βοήθεια».

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο πόσο σημαντικοί είναι οι βαθμοί για το Race. «Το Μόντρεαλ προσφέρει πολλούς βαθμούς και όλοι θέλουν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται. Το ίδιο θέλω κι εγώ.

Θέλω να μαζέψω όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται να βρίσκομαι όσο πιο ψηλά στην κατάταξη στο τέλος της χρονιάς. Εξάλλου αυτοί οι βαθμοί θα με βοηθήσουν να ανέβω στην κατάταξη του Race. Το να τα πάω καλά εδώ στο Μόντρεαλ θα μου έδινε επίσης την ευκαιρία να παραλείψω μερικά τουρνουά μέχρι το τέλος της χρονιάς βάσει των πόντων που θα έχω μαζέψει. Θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένος, αλλά και να διασκεδάζω με το παιχνίδι μου».

Όσο για το πώς είδε τα γήπεδα στο Μόντρεαλ ο 23χρονος απάντησε: «Είναι πιο αργά από ότι περίμενα, αλλά μου αρέσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος τελικός καριέρας Masters 1000 για τον Τσιτσιπά ήταν στο Canadian Open γεγονός που κάνει το συγκεκριμένο τουρνουά αρκετά ιδιαίτερο για τον Έλληνα τενίστα.

Μάλιστα πέρσι είχε φτάσει στα ημιτελικά όπου και γνώρισε την ήττα από τον Αμερικανό Ρέιλι Οπέλκα. Ωστόσο και οι δύο μεγάλες επιτυχίες του Τσιτσιπά σημειώθηκαν στο Τορόντο (2018, 2021).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ