Επέστρεψε… αγριεμένος ο Τσιτσιπάς (2-0, vid)

Επέστρεψε… αγριεμένος ο Τσιτσιπάς (2-0, vid)

Ο Ελληνας τενίστας έκανε… πλάκα απέναντι στον Φιλίπ Κραϊνοβιτς (2-0) και προκρίθηκε εύκολα στους «16» του τουρνουά που γίνεται στο Σινσινάτι.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το παιχνίδι με τον Φιλίπ Κραϊνοβιτς για τους «32» του Σινσινάτι Masters, με τον Ελληνα τενίστα να παίρνει τη νίκη με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και μαζί την πρόκριση για τους «16» της αμερικάνικης διοργάνωσης.

Ο 24χρονος επέστρεψε… αγριεμένος μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό στους «32» του Μόντρεαλ Masters από τον Τζακ Ντρέπιερ (Νο. 85) και παίζοντας εξαιρετικό τένις στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Σέρβου.

Διαβάστε επίσης: Έγραψε ιστορία η Στεφανίδη: «Αργυρή» στο Μόναχο και πρώτη αθλήτρια με τέσσερα ευρωπαϊκά μετάλλια (vids)

O συμπατριώτης μας έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο αποψινό παιχνίδι και πήρε με άνεση το εισιτήριο για την επόμενη φάση του τουρνουά που διεξάγεται στο Σινσινάτι. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ο οποίος απέκλεισε με 2-1 σετ τον Ρώσο, Ασλάν Καράτσεφ (7-6 [3], 3-6, 6-2)

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι (1-1, 2-2) μέχρι το 6ο game όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς πίεσε και κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Σέρβου. Ο Ελληνας προηγήθηκε με 4-2 και έβαλε τις βάσεις για το 1-0, το οποίο ήρθε με… μαθηματική ακρίβεια (6-3). Ανάλογη εξέλιξη είχε και το δεύτερο σετ. Στο 5ο game ο συμπατριώτης μας έκανε break και προηγήθηκε με 3-2. Στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς του και με 6-4 έφτασε στο 2-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Σινσινάτι Masters.

Ο Στέφανος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 14 άσους, ενώ κέρδισε τους 34 από τους 37 πόντους που έπαιξε με πρώτο σερβίς. Δεν απειλήθηκε με break point και έφτασε ελεγχόμενα σε μια εύκολη πρόκριση, δείχνοντας έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

Επόμενος αντίπαλος για τον Τσιτσιπά ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Νο. 16 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP. Αυτή θα είναι η 5η φορά που θα κοντραριστεί ο Στέφανος με τον Αργεντινό, με τους δύο τενίστες να έχουν από δύο νίκες στα προηγούμενα τέσσερα. Τελευταία φορά που έπαιξαν ήταν φέτος στο Μονακό, για τα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο Masters. Σε εκείνο το ματς είχε κερδίσει ο Ελληνας τενίστας με 2-1 σετ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ