Νέα ανατροπή και πρόκριση στα προημιτελικά για τη Σάκκαρη (2-1, vid)

Νέα ανατροπή και πρόκριση στα προημιτελικά για τη Σάκκαρη (2-1, vid)

Όπως και κόντρα στην Κατερίνα Μπάιντλ, η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με ανατροπή της Αράντχα Ρους και προκρίθηκε στους «8» του τουρνουά που διεξάγεται στην Πάρμα.

Αλύγιστη! Η Μαρία Σάκκαρη, όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με την Κατερίνα Μπάιντλ, επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ της Ολλανδέζας, Αράντχα Ρους (3-6, 6-2, 6-3) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά που διεξάγεται στην Πάρμα.

Η Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι και βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν η Ρους πήρε το πρώτο σετ με 6-3, αλλά δεν πτοήθηκε. Παρέμεινε ψύχραιμη, πήρε τους κρίσιμους πόντους και έφτασε στην ανατροπή – πρόκριση στα προημιτελικά του ιταλικού τουρνουά.

Ένα τουρνουά στο οποίο βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό και έχει μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει. Εάν τα καταφέρει, αυτός θα είναι ο δεύτερος τίτλος της σε επίπεδο WTA, ενώ θα τη βοηθήσει πολύ και βαθμολογικά και στη μάχη που δίνει για τη συμμετοχή στα Finals.

Διαβάστε επίσης: Εξαλλη η Σάκκαρη: «Ολες οι αποφάσεις σου είναι εις βάρος μου»

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη σε ισάριθμα παιχνίδια με την Αράντχα Ρους, με την Ελληνίδα τενίστρια μετά το αρχικό 6-3 να παίρνει τα 12 από τα επόμενα 16 games και μαζί το εισιτήριο για την τελική 8άδα, μετά από 2 ώρες και 37 λεπτά αναμέτρησης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Μαρίνα Ζανέφσκα από το Βέλγιο (Νο. 97 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία στους δύο πρώτους γύρους απέκλεισε τις Λουτσία Μπρονζέτι (6-3, 6-2) και Ντάλμα Γκάλφι (6-1, 6-3). Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο τενίστριες, με την Ελληνίδα να είναι φυσικά το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Κακό ξεκίνημα…

Η Ρους ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με break στο δεύτερο game προηγήθηκε με 3-0. Η Μαρία μείωσε σε 1-3 και 2-4, ενώ στο 7ο game είχε δύο ευκαιρίες για να πάρει πίσω το break. Η Ολλανδέζα όμως κράτησε το σερβίς της και έκανε το 5-2, ενώ λίγο αργότερα πήρε το πρώτο σετ με 6-3.

Αντίδραση και ανατροπή

Στο δεύτερο σετ η Μαρία ανέβασε την απόδοσή της, με την Ελληνίδα τενίστρια να κάνει break στο τέταρτο game και να προηγείται με 3-1. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και έφτασε στο 5-2, με τη συμπατριώτισσά μας να κάνει νέο break στο 8ο game και με 6-2 να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο τρίτο σετ και με την ψυχολογία στα ύψη, η Σάκκαρη προηγήθηκε με 3-1, κάνοντας break στο 4ο game και λίγο αργότερα με 4-1. Η Ρους μείωσε σε 4-2 και 5-3, αλλά η Μαρία κράτησε το σερβίς της και με 6-3 έφτασε στη νίκη, κερδίζοντας δεύτερο σερί παιχνίδι με ανατροπή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ