Δεν είναι απλά ένα τουρνουά για τη Σάκκαρη, είναι η ευκαιρία της! (vids)

Δεν είναι απλά ένα τουρνουά για τη Σάκκαρη, είναι η ευκαιρία της! (vids)

Δεν ξέχασε ξαφνικά το τένις. Απλα έχει μπει η… αμφισβήτηση στο μυαλό της. Φαίνεται στα χτυπήματά της. Στις κινήσεις της μέσα στο κορτ. Ο τίτλος στην Πάρμα θα τη διώξει. Θα την κάνει δυνατή. Θα της δώσει ώθηση, αλλά και πολύτιμους βαθμούς για τα WTA Finals.

Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε. Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στην Ουκρανή, Κατερίνα Μπέιντλ (Νο. 124 στην παγκόσμια κατάταξη), αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη – πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά που πραγματοποιείται στην Πάρμα.

Ένα σκληρό παιχνίδι, στο οποίο η Μαρία είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, αλλά έδειξε χαρακτήρα και με ανατροπή πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του ιταλικού τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει νικήτρια του ζευγαριού Ρους – Ουντβάρντι.

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που έδωσε η Ελληνίδα τενίστρια στο χώμα μετά από τέσσερις μήνες (σ.σ τελευταίο ήταν το ματς με την Καρολίνα Μούτσοβα για το Ρολάν Γκαρός στις 23/5), αλλά και η 30η νίκη της Μαρίας μέσα στο 2022 σε συνολικά 48 αναμετρήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο Τσιτσιπάς θέλει «εκδίκηση»: Τιτανομαχία με τον Κύργιο στην Ελλάδα! (vid)

Η 27χρονη φέτος δεν θυμίζει την τενίστρια που απολαύσαμε την περσινή σεζόν, όταν έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά των Ρολάν Γκαρός και US Open, αλλά παραμένει μια από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο. Η συμπατριώτισσά μας βρίσκεται στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και παραμένει σταθερά εντός top-10, ενώ αυτή την εβδομάδα έχει μια τεράστια ευκαιρία να κάνει το breakthrough μέσα στο 2022.

Η Σάκκαρη έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση, με την Μαρία να διεκδικεί στην Πάρμα και μάλιστα να έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της σε επίπεδο WTA, μετά το τρόπαιο που είχε πάρει το 2019 στο Ραμπάτ του Μαρόκου. Ηταν τον Απρίλιο του 2019, όταν κέρδισε με 2-1 την Γιοχάνα Κόντα και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε τουρνουά WTA.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε τίτλους μόνο σε επίπεδο ITF. Από το τότε και μετά έπαιξε σε άλλους τρεις τελικούς, αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει κούπα. Το 2021 στην Οστράβα και φέτος σε Αγία Πετρούπολη και Indian Wells. Τρεις φορές προσπάθησε να επαναλάβει ότι έκανε στο Ραμπάτ το 2019, αλλά δεν τα κατάφερε.

Δύο ήττες από την Ανέτ Κονταβέιτ (σ.σ πέρσι στην Οστράβα με 2-0 και φέτος στην Αγία Πετρούπολη με 2-1) και μια από την Ιγκα Σβίατεκ (0-2). Τενίστριες κορυφαίου επιπέδου, ειδικά η Πολωνή, που έχει εδραιωθεί πλέον στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Τενίστριες «φόβητρα». Αυτή τη φορά, όμως, (σ.σ στο τουρνουά της Πάρμα) το φόβητρο είναι η Μαρία. Η Σάκκαρη είναι το Νο.1 του ταμπλό και όλες τενίστριες που λαμβάνουν μέρος είναι του… χεριού της. Είναι χαμηλότερου επιπέδου από τη συμπατριώτισσά μας, που έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο μετά τον Απρίλιο του 2019.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την πρώτη 5άδα του ταμπλό συμπληρώνουν οι Μαρτίνα Τρεβιζάν (Νο.30), Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου (No. 33), Σλόαν Στέφενς (Νο. 50) και Αννα Μπόνταρ (Νο. 60). Τενίστριες, τις οποίες η Μαρία Σάκκαρη είτε έχει κερδίσει, είτε μπορεί να κερδίσει. Τενίστριες, οι οποίες είναι μεν επικίνδυνες, αλλά όχι του επιπέδου της συμπατριώτισσάς μας. Η 27χρονη, λοιπόν, έχει μια σπουδαία ευκαιρία να επιστρέψει στους τίτλους.

Ενας τίτλος που θα τη βοηθήσει πολύ τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, αφού θα τη βάλει γερά στο κόλπο για τα WTA Finals, που αποτελούν αυτή τη στιγμή τον μεγάλο στόχο της Ελληνίδας τενίστριας. «Άμεσος στόχος μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι να τελειώσω πάλι μέσα στην 8άδα (Race) δεν το συζητώ. Θα προσπαθήσω να το καταφέρω», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά μετά την ήττα από την Γουάνγκ στον δεύτερο γύρο του US Open.

Για να τα καταφέρει χρειάζεται μεγάλα αποτελέσματα στα τουρνουά που ακολουθούν. Η 27χρονη υπό κανονικές συνθήκες θα επέστρεψε στη δράση στο τουρνουά της Οστράβας, αλλά η κακή μέχρι τώρα συγκομιδή πόντων την ανάγκασε να παίξει στην Πάρμα. «Θα δω ποιο θα είναι το σωστό πρόγραμμα για να τα καταφέρω», είχε αναφέρει επίσης μετά το ματς με την Κινέζα. Τα έβαλε κάτω, τα «ζύγισε», συζήτησε με τον προπονητή της, Τόμι Χιλ και αποφάσισαν ότι το τουρνουά που γίνεται στην Πάρμα είναι μια μεγάλη ευκαιρία.

Μια ευκαιρία για να πάρει τον τίτλο, να προσθέσει πολύτιμους πόντους στη συγκομιδή της και να γεμίσει αυτοπεποίθηση. Το τελευταίο είναι αυτό που της λείπει. Δεν ξέχασε ξαφνικά το τένις. Απλα έχει μπει η… αμφισβήτηση στο μυαλό της. Φαίνεται στα χτυπήματά της. Στις κινήσεις της μέσα στο κορτ. Ο τίτλος στην Πάρμα θα τη διώξει. Θα την κάνει δυνατή. Θα την ανεβάσει και της δώσει ώθηση. Η Μαρία έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση και δεν θα πρέπει να την αφήσει να πάει χαμένη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ